Šešelj: Dobrovoljno se u Hag neću vratiti

Izvor: Blic, 30.Mar.2015, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj: Dobrovoljno se u Hag neću vratiti

- Vojislav Šešelj se dobrovoljno neće vraćati u protvor Haškog tribunala, kaže član Centralne otadžbinske uprave Miljan Damjanović.

- Šešelj će nastaviti sa radovnim aktivnostima, sada je u centrali stranke u Zemunu, sprema se za put u Bor, gde u 17 sati ima konferenciju za novinare, a u 18 promociju knjiga Govor mržnje i Haški proces. Potom će gostovati na regionalnoj televiziji TV Istok. U sredu bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << trebalo da se pojavi kao svedok na suđenju Nemanji Šaroviću za paljenje zastave Kosova - navodi Damjanović.

Na konstataciju da je to mnogo prilika da bude uhapšen, Damjanović odgovara: “On se neće dobrovoljno predati, pa ćemo videti šta će biti.”

Žalbeno veće Haškog tribunala naložilo je Pretresnom veću da momentalno opozove odluku o puštanju Šešelja na privremenu slobodu i da naredi njegov povratak u Pritvorsku jedinicu Tribunala u Ševeningenu.

- Nemam komentar, dobrovoljno se ne vraćam, to im poručujem. Zvali su me oko 11 časova i obavestili me da ću u sredu dobiti napismeno ovo o čemu ste me obavestili - rekao je Vojislav Šešelj za Alo!

- Znam da iza toga stoji režim iz Beograda, oni se mene boje jer je rejting radikala preko 20 odsto. Što me više gone, ja sam sve jači - poručio je Šešelj.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.