BG: SRS traži hitno puštanje Šešelja pred Haškim tribunalom

Izvor: Radio 021, 25.Okt.2014, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BG: SRS traži hitno puštanje Šešelja pred Haškim tribunalom

Članovi i simpatizeri Srpske radikalne stranke protestovali su danas ispred Kancelarije Haškog tribunala u Beogradu tražeći bezuslovno i momentalno puštanje na slobodu njihovog lidera Vojislava Šešelja iz pritvora tribunala u Hagu u kome se nalazi 12 godina.

Zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović istakao je da su oni tu danas da upozore da neće sedeti skrštenih ruku dok Haški tribunal ubija Vojislava Šešelja. "Pozivamo Haški tribunal da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << bez odlaganja i u najkraćem mogućem roku dozvoli da srpski tim lekara poseti Šešelja u Hagu", rekao je Šarović podsećajući da je Šešeljevo zdravstveno stanje ozbiljno.

Ispred kancelarije Haškog tribunala nalazio se veliki broj policajaca i barikada kojom su oni obezbeđivali tu zgradu. "Ako ne ispunite naš zahtev mi ćemo onda rušiti blokadu, pa ako hoćete hapsite nas", kazao je Šarović.

Funkcionerka SRS Nataša Jovanović istakla je da je Šeselj ispunio svoj zadatak i "razbio Haški tribunal u paramparčad" i zatražila bezuslovno i momentalno puštanje na slobodu Vojislava Šešelja.

Sa razglasa su puštane pesme među kojima "Sprem'te se sprem'te četnici", a okupljeni su uzvikivali "Živeo Šešelj", ali i uvrede na račun premijera Srbije Aleksandra Vučića. Skup, koji je obezbeđivalo dosta policajaca, prošao je bez incidenata.

Podsetimo da je juče više desetina pristalica SRS u Novom Sadu blokiralo Varadinski most i raskrsnicu Bulevara oslobođenja i Narodnog fronta, iz istog razloga.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

SRS traži oslobađanje Šešelja

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Okt.2014

BEOGRAD - Pristalice Srpske radikalne stranke (SRS) danas su protestovale ispred Kancelarije Haškog tribunala u Beogradu, zahtijevajući hitno i bezuslovno puštanje Vojislava Šešelja na slobodu iz haškog zatvora...Na protestu, koji je protekao bez incidenta, okupljeni su nosili stranačke zastave...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.