Scenario Zombi apokalipsa: Evo koja zemlja bi najbolje odgovorila na smrtonosnu zarazu

Izvor: Kurir, 28.Okt.2016, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Scenario "Zombi apokalipsa": Evo koja zemlja bi najbolje odgovorila na smrtonosnu zarazu

.

Sve počinje od misterioznog gripa Onda dolaze glasine da se mrtvi vraćaju u život Uskoro vojska reaguje, ali već je kasno - nastupila je panika, otvaraju se karantini, a međunarodna komunikacija se polako gasi Veoma brzo, gradovi su zatvoreni i društvo koje poznajemo više ne postoji, piše Newsweekrs

Ovo je početak gotovo svake zombi priče Ali, ukoliko bi stvarno došlo do zombi apokalipse, koja zemlja bi bila najbolje pripremljena? Da li bi neki odlučan potez >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Vladimira Putina ili drastična mera Kim Džong Una spasila narod?

Da li je evroazijska stepa najbezbednije mesto za skrivanje od hordi polumrtvih i da li bi vlade širom sveta uspele da se dogovore kako da udruže snage i resurse zarad višeg dobra?

"Najvažnije jeste da znamo da resurse dobijamo putem istih mehanizama kojima se prenosi zaraza Taj tim preklapanja znači da bi se zombi kuga raširila svetom pre nego što bi iko shvatio o čemu se radi Da bi se širenje zaraze zaustavilo bilo bi neophodno zaustaviti globalnu ekonomiju", kaže Robert Smit, profesor sa Univerziteta u Otavi i autor knjige "Matematički modeling Zombija"

Autor: Foto: Pixabay,Foto: Profimedia,Foto: Reuters

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.