Putin o Krimu: Ispravljena nepravda

Izvor: B92, 27.Apr.2015, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin o Krimu: Ispravljena nepravda

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da ne žali zbog toga što je Krim pripojen Rusiji 2014. godine zato što je time ispravljena istorijska nepravda.

"Mislim da smo učinili pravu stvar i ne žalim zbog toga", rekao je Putin u intervjuu za film "Predsednik" na TV "Rusija 1, posvećen 15. godišnjici početka njegovog prvog mandata na mestu šefa države, preneo je AFP.

"Kada branimo naše interese >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << onda idemo do kraja", rekao je on.

Objašnjavajući razlog za preuzimanje Krima, Putin je rekao da je bila istorijska greška to što je sovjetski lider Nikita Hruščov Krim, koji je bio u sastavu Rusije, dao Ukrajini 1954. godine.

Tada je to, kako je rekao, bio simboličan potez jer su i Rusija i Ukrajina bili u Sovjetskom Savezu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Putin: Pripajanjem Krima ispravljena istorijska nepravda

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Apr.2015

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas da ne žali zbog toga što je Krim pripojen Rusiji 2014. godine zato što je time ispravljena istorijska nepravda..."Mislim da smo ucinili pravu stvar i ne žalim zbog toga", rekao je Putin u intervjuu za danas emitovani film "Predsednik" na TV "Rusija 1,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.