Putin je danas bio opušteniji nego ikad, a evo kako izgleda kad se on raspriča

Izvor: 24sata, 18.Dec.2014, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin je danas bio opušteniji nego ikad, a evo kako izgleda kad se on raspriča

Tri i po sata, koliko je trajalo godišnje obraćanje Vladimira Putina novinarima, bila su dovoljna da ruski predsednik pretrese sve goruće teme, od ekonomske situacije, preko krize u Ukrajini, do odnosa Rusije i Zapada.

Mesto u njegovim odgovorima našli su, međutim, i neki neočekivani motivi, poput koka-kole i ratobornog medveda. Predstavljamo vam pet Putinovih bisera sa konferencije za novinare.

Ljubavni život ruskog predsednika prekriven je velom tajni, >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << ali uprkos tome, pojedine informacije ipak uspevaju da nađu do medija. Tako je u junu prošle godine objavljeno da se Putin razveo od supruge Ljudmile nakon 30 godina braka. Ubrzo su pokrenute glasine o njegovoj vezi i navodnom venčanju sa bivšom gimnastičarkom Alinom Kabajevom, koje nikada nije javno komentarisao. Na pitanje novinara o ljubavnom životu, Putin je danas odgovorio:

- Možete da odahnete. Voljen sam i imam nekog koga volim, a sa bivšom suprugom sam u dobrim i prijateljskim odnosima.

Tenzije između Rusije i Zapada imale su veliki uticaj i na sadržaj polica ruskih supermarketa. Prodaja koka-kole je drastično opala, dve od četiri fabrike na ruskoj teritoriji su zatvorene, a američka kompanija je u avgustu povukla svoje reklame sa ruskih televizija. Ipak, Vladimir Putin smatra da obožavatelji gaziranog pića ne treba da očajavaju i predlaže “adekvatnu zamenu”.

- Ne znam da li je koka-kola štetna, ali mnogi tvrde da jeste. Mi ionako imamo svoja nacionalna pića. Potrudiću se da kvas dobije zasluženo mesto u prodavnicama - rekao je predsednik.

Dok čitav svet bruji o sunovratu rublje, Vladimir Putin to naziva “prolaznim poteškoćama”. On je obećao da će vlada regulisati cene nafte i gasa, kako bi se povratila ravnoteža.

- Pad vrednosti rublje možete zvati kako hoćete, ali ja to ne bih nazvao krizom. U pitanju su manji problemi prouzrokovani spoljnim faktorima. Biće nam dovoljne dve godine da se oporavimo, i to u najgorem slučaju - samouvereno je istakao političar.

Odgovarajući na pitanja o odnosima Rusije i Amerike, Putin je upotrebio metaforu koja se, po mišljenju novinara, pomalo otrgla kontroli.

- Zapad bi najviše voleo da medved mirno sedi u šumi i jede bobice, umesto što juri prasiće po tajgi. Tada bi mogli da ga okuju lancima i iseku mu zube, ali to se neće dogoditi jer medved ima i kandže koje su veoma oštre. Zato on nikada neće završiti kao preparirana životinja - rekao je Putin.

Upitan da li se plaši “dvorskog prevrata”, ruski predsednik je odgovorio da ta mogućnost u Rusiji ne postoji jer tamo “nema dvorova niti plemića”.

- Ovde je seljak na prvom mestu - ponosno je izjavio Putin.

Kada su ga novinari podsetili da njegovi najbliži saradnici, poput direktora “Rosnjefta” Igora Sečina, zarađuju milione, on je odvratio:

- Ne znam koliko Sečin zarađuje, ali znam da je odličan menadžer.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.