Putin i Merkelova se složili oko nečega

Izvor: Vesti-online.com, 24.Okt.2014, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin i Merkelova se složili oko nečega

Ruski predsednik Vladimir Putin i nemački kancelar Angela Merkel istakli su značaj postizanja sporazuma o isporukama gasa Ukrajini, saopšteno je iz Kremlja.

"Istaknut je značaj postizanja sporazuma u vezi sa gasom", navodi se u saopštenju nakon telefonskog razgovora Putina i Merkelove, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prenosi RIA "Novosti".

  Oboje istakli značaj postizanja sporazuma o isporukama gasa Ukrajini

 

Putin i Merkelova izrazili su nadu da će naredna runda trilateralnih konsultacija predstavnika Rusije, Ukrajine i EU 29. oktobra doneti rezultate, dodaje se u saopštenju.

Ranije je rečeno da Ukrajina mora da plati 3,1 milijardi dolara "Gaspromu" do kraja godine za već isporučeni gas.

 

Ruska kompanija će, u tom slučaju, obezbediti pet milijardi kubnih metara gasa Ukrajini uz mogućnost isporuke još pet milijardi. Određena je cena od 385 dolara za 1.000 kubnih metara gasa, sa uračunatim popustom od 100 dolara (sa 485 dolara).

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Merkel apelovala na Putina da riješi problem sa gasom za Ukrajinu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Okt.2014

Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je ruskog predsjednika Vladimira Putina u telefonskom razgovoru da pristupi brzom rješavanju spora oko gasa s Ukrajinom, kao se zima približava...Poziv Merkel Putinu 24. oktobra, stiže uoči predviđenog sastanka sljedeće sedmice predstavnika EU, Rusije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.