Putin čestitao Obami Dan nezavisnosti: Zajedno možemo sve da rešimo

Izvor: Vesti-online.com, 04.Jul.2015, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin čestitao Obami Dan nezavisnosti: "Zajedno možemo sve da rešimo"

Ruski predsednik Vladimir Putin poslao je čestitku američkom predsedniku Baraku Obami povodom 4. jula, Dana nezavisnosti. U njoj je pozvao na dijalog zasnovan na jednakom tretmanu i obostranom poštovanju.

Putin je naglasio da američko-ruski odnosi ostaju važni za rešavanje globalnih kriza.

Ruski predsednik je naveo da, uprkos nesuglasicama između dve zemlje, rusko-američki odnosi ostaju najvažniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << faktor međunarodne stabilnosti i bezbednosti, ističe se u saopštenju iz Kremlja.

Putin je izrazio uverenje da bi Rusija i SAD mogli naći rešenje za najkomplikovanija međunarodna pitanja i da zajedno mogu odgovoriti na globalne pretnje i izazove ako svoj odnos zasnuju na principima jednakosti i poštovanja obostranih interesa.

Dve zemlje imale su nesuglasice oko sukoba u Ukrajini, odbrambenih pitanja i demokratije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin čestitao Obami Dan nezavisnosti

Izvor: B92, 04.Jul.2015

Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je predsedniku SAD Baraku Obami nacionalni praznik, Dan nezavisnosti, saopštila je pres služba Kremlja...U čestitki se navodi da rusko-američki odnosi, bez obzira na postojeće razlike između dve strane, ostaju najvažniji faktor stabilnosti i bezbednosti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.