Putin: Rusija spremna da saradjuje sa SAD

Izvor: VOA, 18.Apr.2015, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Rusija spremna da saradjuje sa SAD

U, kako izgleda, blažem tonu, ruski predsednik Vladimir Putin je rekao da Rusija mora da saradjuje sa Sjedinjenim Državama na zajedničkoj agenda.

U današnjem intervjuu za TV kanal Rosija 1, Putin je rekao da uprkos neslaganjima po nekoliko pitanja na medjunarodnoj sceni, dve zemlje takodje dele mnoge zajedničke interese.

Predsednik Putin je ukazao kako je učiniti svet više demokratskim, odmerenim >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << i izbalansiranim jedan od zajedničkih ciljeva na američko ruskoj agendi. Medju drugim zajedničkim ciljevima Rusije i SAD, prema Putinu, su ne-širenje oružja masovnog uništenja, borba protiv orgnizovanog kriminala i terorizma, kao i borba protiv siromaštva.

Putin je u prošlosti oštro napadao SAD i generalno Zapad zbog podsticanja ukrajinske krize putem “puča” kojim je  zbačen bivši predsednik Viktor Janukovič, čvrsti saveznik Moskve.

Rusija demantuje direktnu umešanost u krizu u Ukrajini, ali priznaje da su tamo prisutni ruski volonteri koji se bore na strani ukrajinskih pobunjenika.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Obeležava se stota godišnjica stradanja Jermena

Izvor: Akter, 19.Apr.2015, 12:50

Stota godišnjica masovnog ubistva Jermena za vreme Otomanskog carstva biće obeležena u petak, 24. aprila..U Jerevanu se očekuje dolazak više stotina hiljada ljudi na komemoraciju, među kojima će biti i ruski predsednik Vladimir Putin i francuski predsednik Fransoa Oland..."Genocid nad Jermnima...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.