Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Avg.2014, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Operacije ukrajinskih snaga podsećaju na nacističke

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da vojna operacija Kijeva na istoku Ukrajine oko gradova Donjeck i Lugansk podseća na nacističku opsadu sovjetskih gradova u Drugom svetskom ratu.

"Mala sela i veliki gradovi su u okruženju ukrajinske armije, koja direktno pogađa stambena područja s ciljem da uništi infrastrukturu. Nažalost, to me podseća na događaje iz Drugog svetskog rata, kada su nemački fašisti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << držali u okruženju naše gradove", rekao je Putin u jednom omladinskom kampu izvan Moskve.

On je dodao da su Rusi i Ukrajinci "praktično jedan narod" i da je kriza u Ukrajini tragedija.

"Lludi koji imaju svoje poglede na istoriju i istoriju naše zemlje mogu da se ne slože sa mnom, ali meni se čini da su ruski i ukrajinski narod praktično jedan narod", rekao je ruski predsednik.

On je dodao da Kijev mora da pregovara sa predstavnicima istočnih regiona kako bi se postigao mir.

"Neophodno je primorati ukrajinske vlasti da suštinski počnu ove razgovore - ne o tehničkim pitanjima, nego da razgovori budu suštinski", naglasio je Putin.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Moskva

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin: Napadaju gradove kao nacisti

Izvor: Vesti-online.com, 29.Avg.2014

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je u petak da vojna operacija Kijeva na istoku Ukrajine oko gradova Donjeck i Lugansk podseća na nacističku opsadu sovjetskih gradova u Drugom svetskom ratu...Rusi i Ukrajinci su praktično jedan narod: Vladimir Putin.. .."Mala sela i veliki gradovi su u okruženju...

Nastavak na Vesti-online.com...

(VIDEO) PUTIN: Ukrajinska vojska uništava gradove kao nekad nemački fašisti

Izvor: Kurir, 29.Avg.2014

Jasna mi je pozicija naših partnera - da, treba da bude pregovora - ali u međuvremenu treba da pustimo ukrajinske snage da malo pucaju, rekao predsednik Rusije na omladinskom forumu..Predsednik Rusije Vladimir Putin uporedio je artiljerijske napade ukrajinske vojske na gradove na istoku Ukrajine sa...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.