Putin: Obaranje aviona iznad Sirije je udarac u leđa Rusiji od strane saučesnika terorista

Izvor: Vostok.rs, 24.Nov.2015, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Obaranje aviona iznad Sirije je udarac u leđa Rusiji od strane saučesnika terorista

24.11.2015. - Ozbiljne posledice na odnose Moskve i Ankare

Ruski avion u Siriji je bio napadnut jedan kilometar od turske granice, a pao četiri kilometra od nje, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa jordanskim kraljom Abdulahom II u Moskvi.

Putin je rekao da je Ruski avion SU-24 je oboren na teritoriji Sirije raketom vazduh-vazduh iz turskog aviona i da ruski piloti i avion nisu bili pretnja Turskoj.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs <<

"Oboreni avion je izvršavao direktan zadatak u borbi sa Islamskom državom, vršeći preventivne udare po teroristima. Rusija je odavno beležila da na tritoriji Turske postoji mnogo naftnih polja pod kontrolom Islamske države.

Turska je gađala ruski avion, bez obzira što je Rusija zaključila sa SAD sporazum o upozorenju na takve incidente. Rusija se odnosila prema Turskoj, ne samo kao prema susedu, već kao prema prijateljskoj državi.



Ne znam kome je ovo trebalo, nama ne. Tragedija sa ruskim avionom će imati ozbiljne posledice na odnose Moskve i Ankare. Umesto da uspostavi hitan kontakt sa Rusijom, Turska se obratila NATO-u, kao da je Rusija oborila njihov avion. Rusija očekuje da će međunarodna zajednica naći snage da se ujedini u borbi sa zajedničkim zlom. Obaranje aviona iznad Sirije je udarac u leđa Rusiji od strane saučesnika terorista." , rekao je predsednik Putin na pres konferenciji u Jordanu.

Specijalna emisija RT o obaranju ruskog aviona

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Moskva,   Oboren ruski avion

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Putin besan na Turke: Zaboli su nam nož u leđa

Izvor: Blic, 24.Nov.2015

Predsednik Rusije Vladimir Putin obratio se javnosti pošto je turska vojska oborila ruski avion. On tvrdi da je avion oboren raketom vazduh-vazduh iz turskog vojnog aviona F16...- Turci su nam zabili nož u leđa. Ovaj njihov potez može se protumačiti kao saradnja sa islamistima - rekao je Putin...On...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.