Putin: Kijev vrši zločin protiv sopstvenog naroda

Izvor: Blic, 24.Apr.2014, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Kijev vrši zločin protiv sopstvenog naroda

Ruski predsednik Vladimir Putin je danas izjavio da, ukoliko je tačno da su ukrajinske vlasti poslale vojsku u Slavjansk na istoku zemlje, to predstavlja ozbiljan zločin zvaničnog Kijeva protiv sopstvenog naroda.

Predsednik Rusije je akciju Kijeva okarakterisao kao “kaznenu meru” protiv proruskih pristalica, koja će nesumnjivo imati posledice >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i po međusobne odnose dve države. On, međutim, nije precizirao kakve bi mogle da budu te posledice.

Pročitajte još Kijevski tenkovi krenuli ka ulazu u Slavjansk, petoro mrtvih

Putin je, prenosi AFP, nazvao aktuelne prozapadne vlasti u Kijevu huntom.

Ukrajinske trupe su danas pokrenule ofanzivu na grad Slavjansk, zauzevši zauzele kontrolni punkt severno od Slavjanska, nakon što su, kako se čini, proruski demonstranti odatle povukli, javio je novinar agencije Rojters sa lica mesta.

Agencija Frans pres je u međuvremenu prenela saopštenje ministarstva

unutrašnjih poslova Ukrajine da je u toj akciji poginulo do pet proruskih pobunjenika.

“Za vreme okršaja, eliminisano je do pet terorista”, kaže se u saopštenju. Pored toga, jedan ukrajinski vojnik je ranjen, a ministarstvo navodi da su uništena tri kontrolna punkta koja su držali separatisti na ulazu u grad.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin:Bili smo u pravu u vezi Krima

Izvor: B92, 24.Apr.2014

Moskva -- Putin izjavio da, ukoliko je tačno da su ukrajinske vlasti poslale vojsku u Slavjansk, to predstavlja ozbiljan zločin zvaničnog Kijeva protiv sopstvenog naroda...Predsednik Rusije je akciju Kijeva okarakterisao kao "kaznenu meru" protiv proruskih pristalica, koja će nesumnjivo imati posledice...

Nastavak na B92...

Putin: Upotreba vojske je težak zločin

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Apr.2014

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je danas da su vlasti u Kijevu počinile težak zločin ako su počele da koriste vojsku protiv civilne populacije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.