Putin: Kijev sada radi isto što i nacisti tokom Drugog svetskog rata

Izvor: 24sata, 29.Avg.2014, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Kijev sada radi isto što i nacisti tokom Drugog svetskog rata

Ruski predsednik Vladimir Putin je uporedio oružane napade na gradove na istoku Ukrajine od strane Kijeva, sa onim što su nacisti radili tokom Drugog svetskog rata, prenosi Raša tudej.

Putin je takođe rekao da su Ukrajinci i Rusi "praktično isti narod". Predsednik Rusije uživo odgovara na pitanja studenata.

- Tužno je što me ovo što >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << se dešava podseća na Drugi svetski rat, kada je nacistička Nemačka okupirala naše gradove, poput Lenjingrada, i pucala na te

On se prisetio opsade Sankt Peterburga, gde su upozoravali ljude kojim putem da idu, da ne bi bili upucani.

- Sada i gradovi i naselja su opkoljeni od strane Ukrajinske vojske, koja direktno puca na civile i civilne zgrade, kako bi uništila infrastrukturu i umirila sve one koji joj se suprotstavljaju - rekao je Putin.

Putin je komentarisao i trenutku opsadnu situaciju, gde su ukrajinske trupe okružili proruski simpatizeri na istoku Ukrajine.

Prema poslednjim informacija, Kijev odbija da pregovara sa Rusijom o "sigurnom putu" kojim bi mogli da se povuku, ukoliko bi se predali.

- Mislim da je ovo velika greška, koja će dovesti do ljudskih žrtava - rekao je Putin.

Ukrajinski lideri su pokazali da ne mogu da se nose sa situacijom u kojoj su, dodao je najmoćniji čovek Rusije.

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PUTIN: Ukrajinci su kao nacisti! (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 29.Avg.2014

Ruski predsednik je tokom obraćanja studentima na omladinskom forumu odgovarao i na pitanja, a dotakao se aktuelnih pitanja koja su vezana za konflikte na istoku Ukrajine..Rusija se neće uvlačiti u velike konflikte, ali njeni partneri treba da shvate da je bolje ne ulaziti sa Rusijom u sporove, izjavio...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.