Putin: Asad spreman da raspiše vanredne izbore

Izvor: Vostok.rs, 05.Sep.2015, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Asad spreman da raspiše vanredne izbore

05.09.2015. -

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin rekao je, govoreći na prvom Istočnom ekonomskom forumu, da je sirijski lider Bašar el Asad spreman da raspiše vanredne izbore u zemlji radi konsolidacije snaga u borbi protiv terorizma.

U Siriji treba da dođe do političkih promena. O tome razgovaraju strane zainteresovane za borbu protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << terorističke organizacije Islamska država. Rusija razume potrebu za političkim promenama u Siriji koje je potrebno sprovoditi paralelno sa borbom protiv Islamske države, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

„Asad pristaje na to, čak i na održavanje vanrednih parlamentarnih izbora“, rekao je Putin.

On je naveo da u ovom trenutku Rusija ne namerava da učestvuje u vojnim operacijama protiv Islamske države. On je naglasio da sirijske izbeglice ne beže od Asada već od „kalifatom“.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Lavrov i Keri o borbi protiv ID i sirijskoj krizi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Sep.2015

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov i njegov američki kolega Džon Keri razgovarali su o borbi protiv organizacije "Islamska država" (ID), saopštilo je danas rusko Ministarstvo inostranih poslova...Tokom telefonskog razgovora, održanog na incijativu SAD, Lavrov i Keri su pomenuli "različite aspekte...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.