Problem je ako političari osim mišićavog tela nemaju šta više da ponude

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jul.2015, 08:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Problem je ako političari osim mišićavog tela nemaju šta više da ponude

Vladimir Putin je iznenadio svet pre nekoliko godina objavivši fotografije na kojima je nag do struka, pritom pokazavši da je za svoje godine u sasvim dobroj kondiciji. Očigledno, moć koju predstavlja želeo je da pokaže i na ovom bazičnom nivou.

Putinov primer u Srbiji su sledili prvo Čeda Jovanović, lider LDP, a ovih dana i Bojan Pajtić, predsednik Demokratske stranke. Šta su naši političari želeli time da pokažu, nismo sigurni.

- Prvo, čovek koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << vodi ili pretenduje da vodi jednu državu mora da vodi računa o tome kako se pojavljuje u javnosti. Nisam za to da šetaju polugoli bilo gde. S druge strane, ako je političar zgodan, to je za mene samo plus - kaže za Blic kreator Bata Spasojević i dodaje da je činjenica što Čeda Jovanović vodi računa o sebi za svaku pohvalu.

- Čovek u takvom telu deluje autoritativnije, moćno, uliva sigurnost dok ga gledate, a i svi vole da vide zgodnog muškarca. Debeo političar je asocijacija na „jagnjeće brigade“, čista nekultura. Ovi zgodni vam poručuju da vode računa o sebi, da imaju disciplinu, i to je, po mom mišljenju, plus i za njega kao političara i za kampanju - kaže kreator Bata Spasojević.

Na naše pitanje da li je marketing ili egzibicionizam kada se političari skidaju, Igor Avžner, marketing stručnjak koji je radio kampanje mnogim našim političarima, odgovara kontrapitanjem:

- A u čemu je razlika?! Ta vrsta egzibicionizma kod sredovečnih muškaraca je lečenje kompleksa iz mladosti i pokazivanje onoga što im je tada nedostajalo. Danas se očekuje dobra ideja koju oni očigledno nemaju pa pokazuju ono do čega im je lakše da dođu, a to je - mišić! Jadna je politika koja pokazuje moć golim telom.

Predrag Azdejković, gej aktivista i predsednik GLIC, ima drugačije mišljenje. On podržava svaku golotinju bez obzira na pol, starost i oblik tela.

- Zato podržavam političare da se skidaju, naročito kad imaju šta da pokažu. Problem je, naročito kad su političari u pitanju, ako osim tih mišićnih atributa ne umeju ništa drugo da ponude! Zato smatram da onima koji bi glasali za političare samo zato što su lepi i zgodni treba oduzeti pravo glasa - kaže Azdejković.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.