Porošenko optužuje Putina da želi celu Evropu

Izvor: Večernje novosti, 03.Avg.2015, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko optužuje Putina da "želi celu Evropu"

KIJEV - Ukrajinski predsednik Petro Porošenko optužio je danas ruskog predsednika Vladimira Putina da želi da preuzme "celu Evropu", pritom ciljajući na Finsku i Baltik."Putin želi da ide toliko daleko koliko mu dozvole ne samo u Ukrajinu, već u celu Evropu", kazao je Porošenko u intervjuu sa francuski radio RFI."Da su me to pitali pre dve godine, rekao bih da je to nemoguće, zato što ceo posleratni bezbednosni sistem to >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << ne bi dozvolio. Ako bi me danas pitali... nažalost sve je moguće zato što aneksija Krima i istočni deo Ukrajine pokazuju da možemo razbiti globalni bezbednosni sistem", kazao je on.Porošenko je rekao da borbe protiv pobunjenika koje podržava Rusija u Istočnoj Ukrajini treba posmatrati kao borbu za celu Evropu."Da li je napad na Finsku moguć? Da i Finska to zna. Da li je moguć napad na baltičke zemlje? Da. Kad je reč o borbama na istoku moje zemlje... mi se ne borimo samo za nezavisnost i suverenitet, već za demokratiju, slobodu i bezbednost celog ervopskog kontinenta", kazao je on, prenosi AFP.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Porošenko optužuje Putina da želi celu Evropu

Izvor: Vostok.rs, 03.Avg.2015

03.08.2015. -..Petar Porošenko optužio je danas ruskog predsednika Vladimira Putina da želi da preuzme "celu Evropu", pritom ciljajući na Finsku i Baltik..."Putin želi da ide toliko daleko koliko mu dozvole ne samo u Ukrajinu, već u celu Evropu", kazao je Porošenko u intervjuu sa francuski radio...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.