Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Jan.2017, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremlj: Putin neće pratiti Trampovu inauguraciju

Predsednik Rusije Vladimir Putin neće pratiti inauguraciju novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa, saopštio je danas Kremlj.

"Ne verujem da Putin planira da da prati direktan prenos Trampove inauguracije, pošto ta ceremonija traje prilično dugo", rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Svečanu inauguraciju Donalda Trampa za 45. predsednika SAD direktno će prenositi ruska >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << televizija Rosija 24 (Rošiya 24).

Tramp nikada nije skrivao naklonost prema Putinu i rezervisan je prema tvrdnjama američkih obaveštajnih službi da je Rusija direktnim mešanjem u američke izbore doprinela njegovoj pobedi 8. novembra, navodi agencija Frans pres.

On je 11. januara prvi put priznao da Rusija stoji iza hakerskih napada na mejlove Demokratske stranke, što Moskva negira.

Odnosi Rusije i SAD zahladneli su tokom mandata odlazećeg američkog predsednika Baraka Obame, a tenzije su kulminirale posle ruske aneksije Krima 2014. godine i izbijanja sukoba ukrajinske vojske i proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trampove pristalice slave u Moskvi, Londonu, Budimpešti...

Izvor: Vesti-online.com, 20.Jan.2017

Inauguraciju novog predsednika SAD Donalda Trampa slavilo je danas oko 200 njegovih simpatizera u Londonu, kao i stotinak okupljenih u Moskvi i Budimpešti, javljaju agencije...Kako prenosi Rojters, oko 200 simpatizera Trampa okupilo se u klubu blizu hotela Ric u Londonu kako bi proslavilo inauguraciju...

Nastavak na Vesti-online.com...

Peskov: Za sastanak Putin-Tramp potrebni meseci

Izvor: B92, 21.Jan.2017, 10:27

Moskva -- Ruski predsednik Vladimir Putin spreman je da se sretne sa američkim kolegom Donaldom Trampom, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov...Ipak, kako navodi, za pripremu tog sastanka potrebni su meseci, ne nedelje..."To neće biti narednih nedelja, nadajmo se da će u najboljem slučaju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.