Zaplenjen izborni materijal SRS

Izvor: B92, 30.Apr.2012, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjen izborni materijal SRS

Priština -- Kosovska policija potvrdila je da je u Gračanici pretresla sinoć objekat u kojem se nalaze prostorije Srpske radikalne stranke i zaplenila izborni materijal.

Kako se navodi u saopštenju kosovske policije, predstavnici stranke sumnjiče se za podsticanje nacionalne, verske, etničke i rasne mržnje.

Kosovski policijci sinoć su sa stubova, kontejnera i iz kruga autobuske stanice u Gračanici i Lapljeg sela uklanjali predizborne plakate sa slikom haškog optuženika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i lidera radikala Vojislava Šešelja.

"Policijske snage su uklonile plakate sa fotografijama (Vojislava) Šešelja koji su bili postavljeni na banderama, kontejnerima i na autobuskoj stanici", saopštila je policija.

Pretres kuće koja u vlasništvu lokalnog Srbina, kako je navedeno, izvršen je po nalogu javnog tužioca, ali nije pronađeno ništa sumnjivo.

"Javni tužilac je izdao nalog da se izvrši pretres još jedne kuće u kojoj se nalazi sedište SRS i policija je tu pronašla izborni materijal koji je konfiskovan, a protiv predsednika stranke je iniciran slučaj za podsticanje nacionalne, etničke, rasne i verske mržnje", dodaje se u saopštenju.

Predsednik koordinacionog odobra Srpske radikalne stranke Ljubomir Kragović izjavio je Tanjugu da su kosovski specijalci priveli na saslušanje funkcionere te stranke Radovana Ničića, koji je i predsednik Skupštine zajednice opština Kosova i Metohije, i predsednika Gradskog odbora SRS-a u Prištini Dragutina Perića. Oni su nakon ispitivanja pušteni.

Kragović je u izjavi Tanjugu rekao da su dvojica funkcionera SRS zadržana u policiji gotovo tri sata i da je iz prostorija SRS u Gračanici kosovska policija zaplenila promotivni matetrijal za predstojeće republičke i predsedničke izbore.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovo: Policija konfiscirala izborne plakate radikala

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Apr.2012

Pripadnici Kosovske policij (KP)  tokom vikenda su uklonili sa javnih mjesta izborne plakate Srpske radikalne stranke (SRS) u Gračanici  i Lapljem selu, saopćila je danas KP. "Policijske snage su uklonile plakate sa fotografijama Vojislava Šešelja koji su bili postavljeni na stupovima, kontejnerima...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Zaplenjen materijal SRS-a na Kosmetu

Izvor: RTS, 30.Apr.2012

Kosovska policija uklonila izborne plakate Srpske radikalne stranke u regionu Gračanice i Lapljeg sela i zaplenila reklamni materijal iz prostorija stranke...Pripadnici Kosovske uklonili su sa javnih mesta izborne plakate Srpske radikalne stranke u regionu Gračanice i Lapljeg sela, saopštava kosovska...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.