Info

Ponedeljak, 30.04.2012.

11:07

Zaplenjen izborni materijal SRS

Kosovska policija potvrdila je da je u Gračanici pretresla sinoć objekat u kojem se nalaze prostorije Srpske radikalne stranke i zaplenila izborni materijal.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

Kako se navodi u saopštenju kosovske policije, predstavnici stranke sumnjiče se za podsticanje nacionalne, verske, etničke i rasne mržnje.

Kosovski policijci sinoć su sa stubova, kontejnera i iz kruga autobuske stanice u Gračanici i Lapljeg sela uklanjali predizborne plakate sa slikom haškog optuženika i lidera radikala Vojislava Šešelja.

"Policijske snage su uklonile plakate sa fotografijama (Vojislava) Šešelja koji su bili postavljeni na banderama, kontejnerima i na autobuskoj stanici", saopštila je policija.

Pretres kuće koja u vlasništvu lokalnog Srbina, kako je navedeno, izvršen je po nalogu javnog tužioca, ali nije pronađeno ništa sumnjivo.

"Javni tužilac je izdao nalog da se izvrši pretres još jedne kuće u kojoj se nalazi sedište SRS i policija je tu pronašla izborni materijal koji je konfiskovan, a protiv predsednika stranke je iniciran slučaj za podsticanje nacionalne, etničke, rasne i verske mržnje", dodaje se u saopštenju.

Predsednik koordinacionog odobra Srpske radikalne stranke Ljubomir Kragović izjavio je Tanjugu da su kosovski specijalci priveli na saslušanje funkcionere te stranke Radovana Ničića, koji je i predsednik Skupštine zajednice opština Kosova i Metohije, i predsednika Gradskog odbora SRS-a u Prištini Dragutina Perića. Oni su nakon ispitivanja pušteni.

Kragović je u izjavi Tanjugu rekao da su dvojica funkcionera SRS zadržana u policiji gotovo tri sata i da je iz prostorija SRS u Gračanici kosovska policija zaplenila promotivni matetrijal za predstojeće republičke i predsedničke izbore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: