Vučić: Uskoro sa Merkelovom i Putinom - deseti put

Izvor: B92, 11.Mar.2017, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Uskoro sa Merkelovom i Putinom - deseti put

Čačak -- Premijer Aleksandar Vučić najavio je da će se uskoro sastati sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

Vučić je precizirao da se sa Merkelovom sastao devet puta, a da će "za pet dana" imati i deseti susret sa njom.

Kako je rekao, više od svih srpskih političara zajedno sastajao se i sa Putinom.

"Devet puta sam se sastajao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i sa predsednikom Ruske federacije Vladimirom Putinom - narednih dana biće i deseti put" rekao je Vučić u okviru obraćanja na predizbornom mitingu u Čačku i podvukao da nam je potrebna pametna politika, a ne "busanje u prsa".

"Ne govori to o meni. To govori o nama, o Srbiji, o drugačijoj poziciji, o tome da nas ljudi više poštuju, cene i brinu o vašoj reči", navodi Vučić.

Prema njegovim rečima, Srbija se očuvala samostalnost i nezavisnost, ne odlučuju o nama više ambasadori.

Vučić je rekao da će o budućnosti Srbije, kao i do sada, odlučiti građani Srbije:

"Kako odlučite 2. aprila, tako će biti. Ali, ne glasajte za one u čije ime će drugi odlučivati o nama", zaključio je Vučić.

Najavio je i povećanje minimalca, kao i plata i penzija, završavaju se i rade koridori, kako autoputevi, tako i železnički, regionalni i drugi putevi. . .

"Imamo mnogo toga što je prednost Srbije", podvukao je Vučić, uključujući i politiku za koju su govorili da nije moguća, a to je politika evrointegracija, čuvanja dobrih odnosa sa svima i politika neuvođenja sankcija Rusiji.

On je ukazao da je pokrivenost uvoza izvozom bila 56 ošto, a sada je rekordna, odnosno 78 odsto i dodao da je to rezultat takve politike vlade.

"Nama je potrebna pametna i ozbiljna politika, a ne busanje u prsa", rekao je i dodao da je takva politika dovela i do toga da su "predsednik Srbije i on posle 30 i 40 godina u Srbiju doveli premijera i predsednika Kine".

Najavio je podsticanje proizvodnje domaćih malih i srednjih preduzeća, poput linije Maruška modnih "aksesoara", ešarpe I kravate koje su, kaže, "videli mnogi državnici", je ih im je poklanjao, kao što je "nemačkoj kancelarki Angeli Merkel poklonio Maruška ešarpu, uz poruku da je to 'čačanski kvalitet".

"Nosio sam i naše jabuke i šljive, kako kome...", rekao je.

Prema njegovim rečima, značajno je što po prvi put ostvarujemo suficit u trgovini sa svim zemljama okruženja.

Ako nastavimo ovako, dodao je, imaćemo više novca u kasi.

"Taj novac ne volim da trošim na gluposti, ali volim da ga trošim na subvencije fabrikama, na gradnju autoputeva, a ne na kupovinu biračke volje", rekao je Vučić.

Za svoje protiv kandidate je rekao da samo pričaju i ponavljaju - mi ćemo da povećamo penzije, plate, narod teško živi....

"Kao da mi ne znamo da narod teško živi. A, šta su nam to ostavili, možda Mercedes i BMW, pa mi to uništili? Pa ništa nam nisu ni ostavili", rekao je.

Za razliku od njih, naveo je, "obezbedili smo samo ovih dana, 300 novih radnih mesta u Čacku, u novoj fabrici u Lebanu, pogonima i fabrikama u Leskovcu, a biće, kaže, i u Žitorađi, Grdelici, u Zlatiborskom okrugu..."

Lider SNS i kandidat za predsednika Srbije izjavio je i da linč u Srbiji nikada neće biti dozvoljen.

"Srbija je mirna zemlja, zemlja dobrog, odgovornog i poštenog naroda, koji hoće da živi i radi, a ne da linčuje", rekao je Vučić i istakao da je dovoljno "čvrst, odlučan i hrabriji od svih da im ne dozvoli da se ikada više u našoj zemlji ponovi linč".

Vučić je rekao da se na vređanje, "premeravanje" i uvrede više ne osvrće, ali da su pretnje poput onih o "pucanju kao u Makedoniji" i "vešanju o bandere" opasne jer govore o tome da su neki spremni i na destabilizaciju zemlje zarad vlasti.

"Noćas su me podsetili na nešto što sam mislio da nikome neće više pasti na pamet. Sećate se linčovanja Milanovića i Komrakova ispred RTS-a, kada leži čovek od 65 godina a njih 10-20 magaraca ga šutira I ubija. Jedan od njih je rekao 'vraća se vreme za šamarčine', baš onako kao što su radili", naveo je Vučić i istakao:

"Linč u Srbiji nikome nikada neće biti dozvoljen, neću da merim koga i koliko. Kada kažem tako, onda to znači da garantujem da se tako nešto neće desiti".

Dnevni list "Informer" na naslovnoj stani danas je preneo tvit šminkerke Jelene Maćić u kojem ona navodi piše da će "pokrasti izbore" i da je "njihovo da biraju banderu".

Vučić navodi je i da je čuo iz publike na mitingu povik "imamo i mi ruke" i naglasio: "Samo to nećemo. Nećemo mi ni rukom, niti bilo čim, na njih, nećemo dozvoliti da nam destabilizuju zemlju".

Na program "dosovskih kandidata", koji se, kako je rekao, "zasniva na vešanju i pucanju", on navodi da odgovara "programom puta u budućnost, za pristojnu i normalnu Srbiju".

"Naša politika je snažna i ekonomski jaka Srbija, što znači i politički jaka i vojno jaka, koja ume da zaštiti srpski narod gde god da živi", rekao je Vučić, "da budemo uspešni, da se radujemo pobedama i da pobede smatramo normalnim".

"Da izvučemo pouke, nikada više loše da ne ponovimo i zapamtimo šta je bilo dobro i to da još popravimo" rekao je kandidat vladajuće koalicije.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Uskoro sastanci sa Putinom i Merkel

Izvor: BKTV News, 11.Mar.2017

Aleksandar Vučić, kandidat za predsednika Srbije, na predizbornom skupu u Čačku izjavio je da će se u svojstvu premijera vrlo uskoro sastati sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel...On je naglasio da se da Merkelovom do sada sastao već devet...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.