Vlasti Donjecka predlažu Kijevu privremeni Ustavni sporazum

Izvor: Blic, 23.Apr.2014, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasti Donjecka predlažu Kijevu privremeni Ustavni sporazum

Vlasti samoproglašene Narodne republike Donjeck smatraju da je najbolji izlaz iz nastale situacije na istoku Ukrajine potpisivanje privremenog Ustavnog sporazuma po pitanju ovlašćenja regiona, navodi se na sajtu Donjecke oblasne državne administracije.

U saopštenju stoji da su istraživanja javnog mnjenja pokazala da stanovnici Donjecka žele da budu nezavisni deo nedeljive i politički stabilne zemlje i traže da Kijev popusti, preneo je Glas Rusije.

"Dijalog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << otežava činjenica da je reforma samouprave nemoguća bez promena Ustava Ukrajine, a to je dugotrajni proces. Najbolje rešenje bi bilo potpisivanje privremenog Ustavnog sporazuma u koji bi ušla pitanja ovlašćenja regiona, način izbora gubernatora i status ruskog jezika", navela je Donjecka administracija.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Učesnici mitinga u Donjecku spremni da oslobode deo zgrade regionalne uprave

Izvor: Vostok.rs, 23.Apr.2014

23.04.2014. -..Aktivisti su spremni da oslobode dva sprata i salu za sednice, kako bi se obnovio rad najvažnijih sektora državne administracije. Pristalice federalizacije Ukrajine su 6. aprila uzele pod svoju kontrolu zgradu donjecke regionalne uprave, a sledećeg dana su proglasili formiranje „Donjecke...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.