Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Jan.2015, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 800 boraca iz Rusije u Islamskoj državi

Jedan visoki ruski diplomata je rekao da se više od 800 državljana Rusije bori u okviru snaga ekstremističke vojske "Islamske države".

Ilja Rogačev koji je na čelu Odeljenja Ministarstva inostranih poslova za savremene izazove i pretnje, rekao je radiju "Eho Moskve" u petak da su se toj vojsci pridružili borci iz Čečenije i drugih regiona Rusije na nestabilnom Severnom Kavkazu.

On je kazao da je teško utvrditi broj državljana Rusije u snagama "Islamske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << države" jer su među njima i čečenske izbeglice koje su ranije bile u Evropi, kao i Čečeni iz Gruzije.

Čečenija koja je prošla kroz dva razorna separatistička rata, donekle se stabilizovala, ali je islamistička pobuna zahvatila i druge pokrajine Severnog Kavkaza.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Više od 800 ljudi iz Rusije ratuje u snagama Islamske države

Izvor: Blic, 16.Jan.2015

Jedan visoki ruski diplomata je rekao da se više od 800 državljana Rusije bori u okviru snaga ekstremističke vojske "Islamske države"...Ilja Rogačev koji je na čelu Odeljenja Ministarstva inostranih poslova za savremene izazove i pretnje, rekao je radiju "Eho Moskve" u petak da su se toj vojsci...

Nastavak na Blic...

Više od 800 državljana Rusije se bori za Islamsku državu

Izvor: Radio 021, 16.Jan.2015

Jedan visoki ruski diplomata je rekao da se više od 800 državljana Rusije bori u okviru snaga ekstremističke vojske "Islamske države"...Ilja Rogačev koji je na čelu Odeljenja Ministarstva inostranih poslova za savremene izazove i pretnje, rekao je radiju "Eho Moskve" da su se toj vojsci pridružili...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.