Više od 800 državljana Rusije se bori za Islamsku državu

Jedan visoki ruski diplomata je rekao da se više od 800 državljana Rusije bori u okviru snaga ekstremističke vojske "Islamske države".
Jedan visoki ruski diplomata je rekao da se više od 800 državljana Rusije bori u okviru snaga ekstremističke vojske "Islamske države".

Ilja Rogačev koji je na čelu Odeljenja Ministarstva inostranih poslova za savremene izazove i pretnje, rekao je radiju "Eho Moskve" da su se toj vojsci pridružili borci iz Čečenije i drugih regiona Rusije na nestabilnom Severnom Kavkazu. On je rekao da je teško utvrditi broj državljana Rusije u snagama "Islamske države" jer su među njima i čečenske izbeglice koje su ranije bile u Evropi, kao i Čečeni iz Gruzije.

Čečenija koja je prošla kroz dva razorna separatistička rata, donekle se stabilizovala, ali je islamistička pobuna zahvatila i druge pokrajine Severnog Kavkaza.

  • Novak

    16.01.2015 20:50
    @SasaNS
    Rusa u Rusiji nema 180 miliona. Rusija ima 145 miliona stanovnika, a to nisu samo Rusi. Ima tu i Tatara, i Oseta, Čuvaša, Baškirijaca, Turaka, Azera, Čečena, Dagestanaca...
  • SasaNS

    16.01.2015 17:16
    U breee...
    Od 1800000000 Rusa, čak 800 ode u ISIL. Možda i preko 800...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.