Izvor: Nezavisne Novine, 26.Maj.2017, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Turskoj smijenjeno više od 4.000 sudija i tužilaca

ANKARA - Turska je smijenila više od 4.000 sudija i tužilaca zbog sumnje da su povezani sa neuspjelim vojnim udarom 2016. godine, rekao je danas ministar pravosuđa Turske Bekir Bozdag.

U govoru u Ankari, Bozdag je rekao da je pravosuđe očišćeno od pristalica sveštenika Fetulaha Gulena, koga Ankara krivi za pokušaj puča 15. jula prošle godine.

Više od 100.000 radnika u policiji, pravosuđu, administraciji i privatnom sektoru je otpušteno ili suspendovano zbog navodne povezanosti sa vojnim udarom.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turska otpustila više od 4.000 sudija i tužilaca

Izvor: RTS, 26.Maj.2017

. Zbog sumnje da su imali veze sa prošlogodišnjim neuspelim pokušajem državnog udara Turska je do sada otpustila više od 4.000 sudija i tužilaca, izjavio je turski ministar pravde Bećir Bozdag.

Nastavak na RTS...

Ministar: U Turskoj otpušteno više od 4.000 sudija i tužilaca

Izvor: Beta, 26.Maj.2017

Više od 4.000 sudija i tužilaca otpušteno je u Turskoj od neuspelog vojnog puča prošlog jula i celokupan sastav sudija je proveren da bi se utvrdilo da nemaju moguće veze sa pučistima, rekao  danas turski ministar pravde Bekir Bozdat.Bozdat je rekao novinarima da je više od 4.000 sudija i tužilaca...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.