U Parizu skup lidera zemalja Zapadnog Balkana

Izvor: N1 televizija, 04.Jul.2016, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Parizu skup lidera zemalja Zapadnog Balkana

Lideri zemalja Zapadnog Balkana okupiće se danas u Parizu na skupu čiji je cilj da zemlje regiona približi Evropskoj uniji i osnaži stabilnost i mir u regionu. Pored domaćina Francuske, na skupu će učestvovati i premijeri Albanije, BiH, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Austrije, Italije i Nemačke i predstavnici EU.

Lideri >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << zemalja Zapadnog Balkana okupiće se danas u Parizu na skupu čiji je cilj da zemlje regiona približi Evropskoj uniji i osnaži stabilnost i mir u regionu. Pored domaćina Francuske, na skupu će učestvovati i premijeri Albanije, BiH, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Austrije, Italije i Nemačke, kao i predstavnici Evropske komisije.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastaće se s komesarom Evropske unije za susedsku politiku i proširenje Johanesom Hanom, visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini, kao i premijerima Albanije i Slovenije, Edijem Ramom i Mirom Cerarom.

Vučić će razgovarati i sa potpredsednikom Svetske banke Sirilom Milerom, najavila je kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Premijer je uoči puta izjavio da će u Parizu od šefova vlada zemalja članica EU tražiti objašnjenje, kao i jasne, konkretne i ozbiljne odgovore na pitanje zašto Srbiji nisu otvorena pregovaračka poglavlja 23 i 24 za članstvo u EU.

"Srbija će nastaviti da ispunjava sve obaveze", rekao je Vučić i dodao da ne razume Veliku Britaniju koja je svoju odluku obrazložila tehničkim pitanjem. "To radi zemlja koja je izašla iz EU i zato ne razumem takvu njihovu odluku. Kako nije bilo problema kada se radi o Turskoj i Crnoj Gori", upitao se Vučić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izvori EU: Još nije određen datum za otvaranje poglavlja

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jul.2016

Napori za otvaranje poglavlja 23 i 24 u pregovorima Srbije i EU nastavljaju se danas u Parizu, kao i u prethodnom razdoblju, rekli su danas agenciji Beta izvori iz Evropske komisije...Zasad još nije utanačen tačan datum kad bi moglo biti otvaranje tih ključnih poglavlja o vladavini prava i temeljnim...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Počeo samit lidera Zapadnog Balkana i EU

Izvor: Beta, 04.Jul.2016

Samit lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije u Parizu počeo je danas posle podne u Parizu, saopštila je Jelisejske palata. Francuski predsednik Fransoa Oland je domaćin samita Pariz-Balkan 2016, na kojem učestvuju lideri država regiona, navodi se na tviter nalogu kancelarije francuskog predsednika....

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.