Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jul.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kremnima aerodrom?

MOKRA GORA - Poznati srpski režiser i vlasnik Drvengrada Emir Kusturica namerava da u Kremnima izgradi aerodrom za lake avione, potvrdio je direktor Drvengrada na Mećavniku u Mokroj Gori Radoje Andrić.

On je rekao da je gradnja aerodroma planirana u poznatom širokom kremanskom polju nedaleko od magistralnog puta Višegrad-Užice, odnosno Višegrad - Bajina Bašta.

"Projektna dokumentacija se privodi kraju, a Kusturici je preostalo da dobije saglasnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Mesne zajednice Kremna i opštine Užice i kupi zemljište od seljaka iz Kremana", rekao je Andrić.

Prema Anrićevim rečima, Kusturica smatra da bi na aerodrom avionima dolazili poslovni ljudi iz svih krajeva Srbije, sa prostora bivše Jugoslavije, pa i sveta, jer u gradovima u zapadnoj Srbiji nema piste za sletanje letilica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Drvengrad posetilo 60.000 turista

Izvor: Kurir, 20.Jul.2008, 12:37

MOKRA GORA, 20. jula (Tanjug) - Drvengrad, koji je izgradio proslavljeni reditelj Emir Kusturica na brdu Mećavnik u Mokroj Gori, ove godine je posetilo oko 60.000 turista, među kojima je bilo dosta i stranaca, izjavio je novinarima Kusturičin saradnik Radoje Andrić. Drvengrad, kao svojevrsna turistička...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.