Izvor: Nezavisne Novine, 23.Avg.2016, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turistički mrak u "gradu svjetlosti": Pariz izgubio 750 miliona evra

PARIZ - Islamistički napadi, štrajkovi i poplave uticali su da strani turisti zaobilaze Pariz u prvoj polovini godine, zbog čega je region francuske prijestonice izgubio oko 750 miliona evra, rekli su zvaničnici.

"Vrijeme je da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << uvidi da se turistički sektor suočava sa propašću. Nema više vremena za kampanje i reklame, već je potreban plan pomoći i spasavanja", rekao je Frederik Valetu, načelnik pariskog turističkog odbora.

On je dodao da su potrebne velike investicije radi zaštite radnih mjesta, apelujući na ministra spoljnih poslova Žan-Marka Eroa da se hitno sastane sa lokalnim turističkim zvaničnicima.

Oko 500.000 ljudi u regionu Il de Frans obavlja poslove koji su u vezi sa turizmom, što je najveća privredna grana regiona.

Francuska se mnogo oslanja na turizam, koji čini više od sedam odsto bruto društvenog proizvoda, a više od 13 odsto otpada na region Il de Frans, koji uključuje Pariz, najposjećeniji grad na svijetu.

Francuski turizam pretrpio je velike gubitke od napada islamista prošle godine u Parizu, kada je ubijeno 130 ljudi.

Situacija je dodatno pogoršana napadom u Nici 14. jula, kao i kasnijim ubistvom sveštenika u Normandiji. Masovni štrajkovi radnika zbog najavljene reforme zakona o radu i poplave u junu, takođe su uticali na potencijalne turiste da zaobiđu Francusku.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Turisti zaobilaze "grad svetlosti", gubitak od 750 miliona evra

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Avg.2016

Napadi islamista, štrajkovi i poplave zadržali su strane turiste podalje od francuske prestonice u prvoj polovini godine, zboge čega je pariski region izgubio oko 750 miliona evra u prihodima od turizma, saopštili su danas francuski zvaničnici..."Vreme je da shvatimo da se sektor turizma suočava...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.