Tribunal odobrio privremeno puštanje Šešelja

Izvor: Beta, 07.Nov.2014, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tribunal odobrio privremeno puštanje Šešelja

HAG/BEOGRAD, 6. novembra 2014. (Beta) - Sudsko veće Haškog tribunala odlučilo je u četvrtak da pusti optuženog Vojislava Šeselja na privremenu slobodu, saopšteno je u Tribunalu.

Lider Srpske radikalne stranke optužen je za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH od 1991-1993.

Raspravno veće Haškog tribunala u sredu je pokrenulo inicijativu za puštanje na privremenu slobodu optuženog Vojislava Šešelja usled pogoršanja njegovog zdravlja.

Srbija je u sredu obavestila Holandiju da može da garantuje za Šeselja ako se on pravno obaveže da će da poštuje uslove Tribunala.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Šešelj na privremenoj slobodi

Izvor: Danas, 07.Nov.2014

Hag, Beograd - Sudsko veće Haškog tribunala odlučilo je da pusti optuženog Vojislava Šešelja na privremenu slobodu zbog teškog zdravstvenog stanja, saopšteno je juče u Tribunalu. Danasu, međutim, juče nije potvrđena informacija da lider Srpske radikalne stranke optužen za zločine nad Hrvatima...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.