Tribina prekinuta dojavom o bombi

Izvor: RTS, 11.Jun.2010, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tribina prekinuta dojavom o bombi

Nakon dojave o bombi prekinuta tribina u zgradi Gradske uprave, na kojoj su se prikupljali potpisi za održavanje Parade ponosa u Beogradu. Dojava bila lažna, saopšteno iz MUP-a.

Specijalne ekipe policije, posle pregleda, utvrdile su da je bila dojava o postavljenoj bombi u zgradi Gradske uprave Beogarda bila lažna. Kada je, oko 17 sati, javljeno da je bomba postavljena, u zgradi Gradske uprave se održavao skup posvećen prikupljanju potisa podrške održavanju "Parade ponosa".
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Tribina koja je organizovana u cilju prikupljanja potpisa za održavanje Parade ponosa u Beogradu, prekinuta je nakon dojave o bombi. Kontradiverzione jedinice MUP-a su, potom, počele pretragu zgrade.

Nevladine organizacije "Gej strejt alijansa" i "Kvirija" su počele prikupljanje 10.000 potpisa za podršku održavanju Parade ponosa koju organizuju pripadnici lezbijske, gej, biseksualne i transseksualne (LGBT) zajednice. Svojim potpisima održavanje Parade do sada je podržalo oko 350 građana.

Kako je precizirao predstavnik "Kvirija centra", Boban Stojanović, prikupljanje potpisa u naredna tri meseca biće organizovano i u Nišu i Leskovcu.

"Iz bezbednosnih i organizacionih razloga potpisi se neće prikupljati na uličnim štandovima već na skupovima koje ćemo organizovati u kulturnim centrima ili kafićima", rekao je Stojanović.

Prema njegovim rečima, očekuje se da najviše potpisa bude prikupljeno putem interneta na sajtu parade, a ta mogućnost postojaće od naredne nedelje.

Predstavnik Kvirije naveo je i da građani koji žele da podrže održavanje Parade ponosa u Beogradu ne moraju da prilikom potpisivanja peticije upišu i svoje lične podatke iz dokumenata, dovoljani podaci biće potpis i profesija kojom se bave.

"Organizovanje Parade ponosa i podrška toj manifestaciji je test tolerancije i demokratije", poručio je Stojanović.

Kako navode organizatori, prikupljanje potpisa nezvanično je počelo juče pa su podršku peticiji već pružili šef delegacije Evropske komisije u Srbiji Vensan Dežer, državni sekretar Ministarstva za ljudska i manjinska prava Marko Karadžić i direktor Agencije za saradnju sa NVO i evropsku harmonizaciju Grada Beograda Danko Ružić.

Inicijativu su podržali i brojni predstavnici nevladinog sektora, kao javne ličnosti.

Današnjoj tribini u Gradskoj upravi Beograda prisustvovali su i narodni poslanici Skupštine Srbije Nataša Vučković (Demokratska stranka), Elvira Kovač (Savez vojvođanskih Mađara) i Željko Ivanji (G17 plus).

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potpisi za Paradu ponosa će se prikupljati u kafićima, cilj 10.000 glasova podrške

Izvor: SEEbiz.eu, 11.Jun.2010

BEOGRAD - Specijalne ekipe policije, posle pregleda, utvrdile su da je bila lažna dojava o postavljenoj bombi u zgradi Gradske uprave Beograda, u kojoj je organizovan skup posvećen Paradi ponosa, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Tribina je prekinuta oko 17 časova zbog lažne...

Nastavak na SEEbiz.eu...

ZBOG LAŽNE BOMBE NA ULICI

Izvor: Kurir, 12.Jun.2010, 08:09

Tokom održavanja tribine Gej-strejt alijanse i Kvirije u Skupštini grada, stigao poziv da je u Starom dvoru podmetnut eksploziv ..Još jedna lažna dojava o postavljenoj bombi u Beogradu!..Ovaj put na meti je bila zgrada gradske uprave i Skupština grada!..Obe zgrade evakuisane su nakon anonimnog telefonskog...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.