Težak položaj policajaca uprkos pomacima

Izvor: RTS, 01.Maj.2011, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Težak položaj policajaca uprkos pomacima

Predstavnici policijskih sindikata i ministar policije Ivica Dačić obeležili su praznik rada u Nastavnom centru u Makišu. Dačić poručio da su u poslednje tri godine napravljeni veliki pomaci, ali da je položaj policijskih službenika i dalje težek.

Mađunarodni praznik rada obeležen je u Nastavnom centru MUP-a u Makišu, gde su prisustvovali ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predstavnici policijskih sindikata.

Dačić je rekao da je cilj okupljanja da rukovodstvo MUP-a i policije i sindikati pokažu da imaju zajednički cilj - poboljšanje materijalnog i socijalnog položaja policajaca. To, kaže Dačić, nisu suprotstavljene strane.

Prema njegovim rečima, u prethodne tri godine, od kada je ministar, postignuti su veliki pomaci, posebno izdvojivši potpisivanje posebnog kolektivnog ugovora za policijske službenike, prvog u istoriji srpske policije.

Dačić je podsetio da je primena tog dokumenta počela, ali ne u potpunosti i da će od 1. januara osnovica za plate radnika MUP-a biti ista kao u Vojsci Srbije.

Do tada treba rešiti i još niz problema vezanih za isplatu noćnog i prekovremenog rada i izvršiti i izmene i dopune određenih članova Zakona o policiji, a na čem se već radi, naglasio je Dačić.

Ministar policije je, međutim, naglasio da je materijalni položaj policije i dalje težak.

Predsednici reprezentativnih policijskih sindikata - Policijskog sindikata Srbije Veljko Miailović i Nezavisnog sindikata policije Velimir Barbulov izrazili su zadovoljstvo potpisanim posebnim kolektivnim ugovorom za policijske službenike.

Mijailović je istakao da su danas nažalost, u Srbije retke političke strane i osobe koje se zalažu za prava radnika i drže reč, dok je Barbulov rekao da se nada da će se o pravima policajaca dijalog i ubuduće voditi za stolom.

Predstavnici dva reprezentativna sindikata različito su nastavili sa obeležavanjem prvomajskog praznika tako da su se članovi Policijskog sindikata Srbije opredelili za protest u centru grada za razliku od Nezavisnog sindikata policije koji to neće učiniti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest sindikalaca: "Sve su opljačkali i prodali" (VIDEO)

Izvor: S media, 01.Maj.2011

Prvomajski protest u centru Beograda danas su organizovala tri sindikata, a sa skupa kojem je prisustvovalo oko 300 ljudi poručeno je da zbog katastrofalne ekonomske situacije Srbiju očekuje talas nezadovoljstva i štrajkova. ..Protest su organizovali Novi sindikat zdravstva, Udruženi sindikat Srbije...

Nastavak na S media...

Tamak čeka ekstradiciju

Izvor: RTS, 01.Maj.2011

Pripadnik kurdskog Hezbolaha Ajdan Tamak, koji je juče uhapšen na Horgošu, prebačen je u Azil za strance u Padinskoj skeli, gde je u toku kriminalistička obrada podataka, rekao je ministar policije Ivica Dačić. Nakon toga, Tamak ulazi u ektradicioni postupak, istakao Dačić...Ministar unutrašnjih...

Nastavak na RTS...

Turski Interpol potvrdio da je uhapšen pripadnik Hezbolaha

Izvor: S media, 02.Maj.2011, 13:39

Turski Interpol potvrdio je da je jedan od uhapšenih na Horgošu, Ajdan Tamak, član turskog, odnosno kurdskog Hezbolaha, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić. ..On je rekao da je ta osoba, prema navodima turskog Interpola, u Turskoj osuđena na doživotnu robiju zbog više terorističkih...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.