Izvor: Beta, 27.Maj.2010, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić pozvao vladu da izmeni zakone

BEOGRAD, 27. maja 2010. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić pozvao je u četvrtak vladu da izmeni zakone ali i da postojeće primeni na efikasniji način, kako bi preduzeća koja su registrovana u inostranstvu plaćala poreze u Srbiji.

Tadić je novinarima nakon Kongresa Saveza samostalnih sindikata Srbije kazao da je nelegitimno da sredstva koje se ostvaruju u Srbiji ulaze u poreski sistem neke druge države.

"Jedno pažljivo čitanje našeg zakona jasno predvidja da se off šor kompanije tretiraju prema mestu gde se prihoduje a ne prema formalnoj registraciji", kazao je Tadić i pozvao predstavnike vlade da sagledaju tu mogućnost.

On je dodao da donošenje zakona koji omogućava ozbiljniju kontrolu off šor kompanija planiraju i neke evropske zemlje i dodao da je u tom smislu moguće doraditi i srpsko zakonodavstvo. On je kazao da je ubedjen da kompanije u tom slučaju ne bi napustile srpsko tržiste.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: Porez za "of šor" kompanije

Izvor: B92, 27.Maj.2010

Beograd -- Najveći nacionalni patriotizam je otvaranje novih radnih mesta, poručio je predsednik Srbije Boris Tadić..."Srbija želi da uđe u Evropsku uniju kako bi obezbedila bolji standard građana, a ne da bismo dobili neku medalju ili postigli politički uspeh", izjavio je Tadić...On je, na otvaranju...

Nastavak na B92...

Tadić: Promenimo zakone zbog of-šor kompanija

Izvor: Mondo, 27.Maj.2010

Predsednik Srbije Boris Tadić pozvao je danas vladu da izmeni zakone ali i da postojeće primeni na efikasniji način, kako bi preduzeća koja su registrovana u inostranstvu plaćala poreze u Srbiji.

Nastavak na Mondo...

Tadić: Tražim promenu zakona o „of šor" firmama

Izvor: Press, 27.Maj.2010

Predsednik Boris Tadić, treći put u poslednjih nedelju dana, zatražio je da preduzeća registrovana u inostranstvu, koja posluju u Srbiji, sve poreze plaćaju u Srbiji, pa i porez na kapitalnu dobit kod prodaje firme. .Na Kongresu Saveza samostalnih...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.