• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić: Promenimo zakone zbog of-šor kompanija

Predsednik Srbije Boris Tadić pozvao je danas vladu da izmeni zakone ali i da postojeće primeni na efikasniji način, kako bi preduzeća koja su registrovana u inostranstvu plaćala poreze u Srbiji.

Tadić je novinarima nakon Kongresa Saveza samostalnih sindikata Srbije kazao da je nelegitimno da sredstva koje se ostvaruju u Srbiji ulaze u poreski sistem neke druge države

"Jedno pažljivo čitanje i našeg zakona jasno predviđa da se of šor kompanije tretiraju prema mestu gde se prihoduje a ne prema formalnoj registraciji", kazao je Tadić i pozvao predstavnike vlade da sagledaju tu mogućnost.

On je dodao da donošenje zakona koji omogućava ozbiljniju kontrolu of šor kompanija planiraju i neke evropske zemlje i dodao da je u tom smislu moguće doraditi i srpsko zakonodavstvo.

On je kazao da je ubeđen da kompanije u tom slučaju ne bi napustile srpsko tržiste.

"Ako ga napuste onda će država Srbija imati drugačiji tretman tih privrednika. Ubeđen sam da će svi oni koji su ovde ostvarivali prihode naći svoju šansu da nastave da posluju u Srbiji, jer ovde stvaruju mnogo veće profite nego na nekog drugom tržištu", kazao je predsednik Tadić.

Neke od najvećih kompanija koje posluju na srpskom tržištu su registrovane na Kipru. Prilikom prodaje kompanija u Srbiji matične firme ne plaćaju porez na kapitalnu dobit srpskim poreskim vlastima.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image