Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Nov.2010, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić apelovao na celo društvo da pomogne Kraljevu

BEOGRAD -

Predsednik Srbije Boris Tadić zatražio je danas od svih državnih institucija da " svoju energiju" koncentrišu na Kraljevo, kako bi što pre građanima bio obezbeđen krov nad glavom.

"Uvek insistiram na solidarnosti i sada je prilika da pokažemo solidarnost. Ovo je test i za Vladu Srbije i DS i za celo društvo i zato tražim, zahtevam i apelujem da svi pomognu Kraljevu", rekao je Tadić na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sednici Glavnog odbora DS u centru "Sava".

Predsednik Srbije i lider DS rekao je da vlada do sada efikasno reagovala i da treba da nastavi tako, dodajući da će sanacija Kraljeva pokazati koliko su država i društvo sposobni da rešavaju probleme.

Zbog toga je od odlučujuće važnosti, poručio je Tadić, da sve državne institucije, političke stranke i građani pomognu Kraljevu i da na taj način pokažu da je društvo u stanju da se izbori sa problemima i da ih rešava.

Tadić je istakao da je u ovom trenutku najvažnije da pomoć stigne najugrouženijima i onima koji su ostali bez krova nad glavom, dodajući da podržava plan koji mu je predstavio premijer Mirko Cvetković, a koji, između ostalog, podrazumeva i dodeljivanje montažnih kuća koje će građanima omogućiti da vrlo brzo dođu do krova nad glavom.

Tadić je čestitao rukovodstvu Kraljeva koje je efikasno delovalo nakon zemljotresa, građanima i majstorima volonterima koji pomažu Kraljevčanima, te pozvao i druge profesije, poput psihologa i lekara da se priključe akciji pomoći.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Srbija: Nuklearka vs hidroelektrana

Izvor: B92, 13.Nov.2010

Beograd -- Predsednik Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić kaže da je u Srbiji sprečen najgori scenario - bankrot države, i da je održana politička stabilnost...Tadić je na sednici Glavnog odbora DS rekao da ekonomska kriza u Srbiji još nije prošla i da će se za dve do tri godine...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.