TURSKI NOVINARI OSUĐENI NA ZATVORSKU KAZNU: Gul i Dundar dobili po pet godina

Izvor: Telegraf.rs, 06.Maj.2016, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TURSKI NOVINARI OSUĐENI NA ZATVORSKU KAZNU: Gul i Dundar dobili po pet godina

Sud u Turskoj osudio je na zatvorsku kaznu dva poznata novinara jer su otkrivali državne tajne. Erdem Gul je osuđen na pet godina, a Džan Dundar na pet godina i 10 meseci. 

Dundaru i Gulu, bivšem uredniku i šefu dopisništva u Ankari opozicionog lista Džumhurijet, je suđeno zbog izveštaja u kojima se navodilo da je turska vlada pokušavala da doturi oružje džihadistima.

Neposredno pre izricanja presude, napadač je, ispred zgrade suda, pokušao da ubije >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Džana Dundara. On je uhapšen, a Dundar je ostao nepovređen. Jedan novinar je lakše povređen u nogu.

Dvojica muškaraca su oslobođena za ozbiljniju optužbu o špijunaži, a da su osuđeni bili bi doživotno zatvoreni.

Očekuje se da će njih dvojica uložili žalbu na presudu.

(Telegraf.rs / Izvor: bbc.com)


Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turski sud osudio novinare opozicionog Cumhuriyeta

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Maj.2016

Turski sud u petak je osudio dvojicu novinara na pet godina zatvora pod optužbama da su objavljivali državne tajne...Can Dundar i Erdem Gul, bivši urednik i šef dopisništva u Ankari vodećih opozicionih dnevnih novina Cumhuriyet, osuđeni su zbog izvještaja u kome se navodi da je turska vlada...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.