TOMIĆ I POPOVIĆ DONELI POBEDU HRVATIMA PROTIV CRNE GORE

Izvor: Kurir, 04.Sep.2011, 00:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TOMIĆ I POPOVIĆ DONELI POBEDU HRVATIMA PROTIV CRNE GORE

VILJNUS - Košarkaška reprezentacija Hrvatske pobedila je Crnu Goru sa 87:81 u 3. kolu grupe C na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

Hrvate je u pobedi predvodio centar Real Madrida Ante Tomić sa 26 poena i osam skokova, a sledio ga je Marko Popović sa 23 poena. Jednu od ključnih uloga u pobedi imao je naturalizovani plej Dontej Drejper sa devet poena, četiri skoka i čak 12 asistencija.

U poraženoj ekipi istakli su se Goran Jeretin sa 18 i Vladimir Dragičević >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sa 17 poena. Košarkaška reprezentacija Makedonije iznenadila je Grčku i pobedila sa 72:58. Meč je obeležio loš procenat šuta obe ekipe, a u prve tri četvrtine bila je rezultatska neizvesnost.

Onda su "proradili" bivši košarkaši Partizana i Crvene zvezde Bo Lester Mekejleb i Pero Antić i doneli pobedu svojoj ekipi. Mekejleb je utakmicu završio sa 27 poena i po četiri skoka i asistencije, dok je Antić imao 12 poena i osam skokova. Grčku je predvodio Antonis Focis sa 16 poena.

Košarkaši Finske pobedili su Bosnu i Hercegovinu sa 92:64. Fince je predvodio Miko Koivisto sa 17 poena, dok je u ekipi BiH najbolji bio "naturalizovani" Amerikanac Henri Domerkant sa 25.

U grupi D Slovenija je u duelu dva srpska trenera Božidara Maljkovića i Igora Kokoškova, savladala Gruziju sa 87:75 i tako došla do treće uzastopne pobede. Slovence su predvodili Jaka Lakovič sa 22 i Sašo Ožbolt sa 21 poenom, dok su se kod Gruzijaca istakli Zaza Pačulja i Manučar Markoišvili sa 22, odnosno 16 poena.

Oleksandr Kolčenko i Stiven Bert predvodili su Ukrajinu u pobedi protiv Bugarske od 67:56. Kolčenko je postigao 18, a Bert 17 poena, dok je kod Bugara najbolji bio bivši igrač Crvene zvezde i FMP-a Filip Videnov sa 10 poena i osam skokova.

U poslednjoj utakmici grupe D Rusija je bila bolja od Belgije i pobedila sa 79:58. Kod Rusa najefikasniji je bio Vitalij Fridžon sa 22 poena, a sledio ga je Andrej Voroncevič sa 17. U poraženoj ekipi Markus Fejson imao je 14 poena, dok je Maksim De Zeuv imao osam poena i 12 skokova.

Slavlje u Skoplju

Sa makedonskim zastavama, uz navijačke pesme i sirne automobila, u Skoplju je večeras bučno proslavljena pobeda makedonskih košarkaša nad Grčkom sa 72-58 na evropskom prvenstvu u Litvaniji.

Na ulicama se skandiralo "Makedonija, Makedonija je velika, Grčka je poražena".

Motiv za slavlje je bio tim veći zbog grčkog nepriznavanja imena Makedonija i blokade u evroatlanskim integracijama. Ovo je prvi poraz grčke reneprezentacije od Makedonije.

Utakmica je odigrana u istom danu kad i prvi zvanični susret novog makedonskog ministra spoljnih poslopva Nikole Popovskog sa grčkim kolegom Lambridisom u Sopotu, u Poljskoj, gde se održava neformalni sastanak šefova diplomatija zemalja EU.

Ministri su razgovarali o rešavanju problema imena ali zasad nema detalja o sadržaju razgovora. Susret je održan na zahtev makedonskog ministarstva spoljnih poslova.
Pogledaj vesti o: Litvanija,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makedonija iznenadila Grčku

Izvor: NaDlanu.com, 04.Sep.2011

Košarkaška reprezentacija Makedonije iznenadila je danas Grčku i pobedila sa 72:58 u 3. Kolu grupe C na Evropskom prvenstvu u Litvaniji... Meč je obeležio loš procenat šuta obe ekipe, a u prve tri četvrtine bila je rezultatska neizvesnost. Onda su "proradili" bivši košarkaši Partizana i Crvene...

Nastavak na NaDlanu.com...

SRBIJA DANAS IGRA PROTIV NEMAČKE

Izvor: Kurir, 04.Sep.2011

BEOGRAD - Košarkaška reprezentacija Srbije danas od 20.00 časova igra meč četvrtog kola grupe B protiv Nemačke na Evropskom prvenstvu u Litvaniji. Srbija do sada ima sve tri pobede dok Nemci imaju dve pobede i jedan poraz..."Orlovi" su savladali redom Italiju, Letoniju i Izrael, dok je Nemačka...

Nastavak na Kurir...

Srbija danas protiv Nemačke

Izvor: Radio 021, 04.Sep.2011

Košarkaška reprezentacija Srbije u nedelju od 20 časova igra meč četvrtog kola grupe B protiv Nemačke na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

Nastavak na Radio 021...

Tomić i Popović za pobedu Hrvata protiv Crne Gore

Izvor: NaDlanu.com, 04.Sep.2011

Košarkaška reprezentacija Hrvatske pobedila je Crnu Goru sa 87:81 u 3. kolu grupe C na Evropskom prvenstvu u Litvaniji... Hrvate je u pobedi predvodio centar Real Madrida Ante Tomić sa 26 poena i osam skokova, a sledio ga je Marko Popović sa 23 poena. Jednu od ključnih uloga u pobedi imao je naturalizovani...

Nastavak na NaDlanu.com...

EP: Crnogorci "pakuju kofere", Grci na čelu

Izvor: Sportal.rs, 04.Sep.2011

Košarkaška reprezentacija Crne Gore opet je izgubila na Evropskom prvenstvu u Litvaniji. Za ekipu koju predvodi Dejan Radonjić ovo je treći poraz čime je eliminisana sa šampionata.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.