Sve me ponekad podseća na Tri karte za Holivud

Izvor: Mondo, 16.Nov.2016, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve me ponekad podseća na "Tri karte za Holivud"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio da deli uverenje evropskog komesara Johanesa Hana da populizam ne donosi dobrobit i istakao da njegova vlada upravo stoga vodi odgovornu i ozbiljnu politiku, politiku rada i temeljnih promena.

Foto: Tanjug, Dimitrije Gol

Vučić je u Astani ukazao da ne razume zašto se toliko radujemo nestabilnosti u Evropi i zašto mislimo da će neke promene u svetu nama doneti blagostanje.

Ukazao je da su kod nas strašno popularne >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sve ideje koje donose neodgovornost i koje su pod motom "neko drugi će da nam reši problem":

"Mene brine neodgovornost prema našoj budućnosti i očekivanje da nam neko drugi reši probleme. Ponekad me sve podseća na film 'Tri karte za Holivud'...Dosta s tim. Moramo da radimo na svom razvoju. Ništa nam neće pasti sa neba", rekao je premijer i dodao da neodgovornost o kojoj govori i koja podseća na humorističke filmove i serije može imati tragične posledice.

Vlada Srbije dok je on njen predsednik vodiće stoga veoma odgovornu i ozbiljnu politiku - politiku rada i temeljnih promena, ponovio je i rekao da je zahvalan komesaru Hanu što iskreno brine o Srbiji i Zapadnom Balkanu.

Nama su potrebni mir i stabilnost, potreban nam je razum, a vlada će učiniti sve da procesi u Srbiji idu u tom pravcu.

Neće nam, istakao je predsednik vlade, biti bolje, ako je kod drugih gore, naprotiv.

"Što Evropa ima veći rast, to je bolje po nas, pošto mi 65 odsto naših roba izvozimo u EU, a to neki ljudi neće da razumeju."

Prijem SNS u EPP dobra vest za Srbiju

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je prijem Srpske napredne stranke (SNS) u Evropsku narodnu partiju (EPP) dobra vest za Srbiju. "To je lepa vest. Neki posle mene imaće lakši put za očuvanje partije i uvek će imati podršku evropskih narodnjaka. To je važno i za zemlju, jer je time jedna od najznačajnijih partija na dobrom mestu etablirana i uvek će moći da iznese svoje stavove pred ljudima koji odlučuju o budućnosti ne samo Srbije, zapadnog Balkana, već Evrope i celom svetu", rekao je Vučić koji je i lider SNS.

"Sećate se kada je krenula priča o tome da nećemo ni mi da plaćamo dugove kada je krenula kriza u Grčkoj. Ja sam prvi rekao da idemo u teške mere, a ne u to da se kamenjem gađaju policajci i bacaju Molotovljevi kokteli. Neće ništa da padne s neba. Te poruke 'sve su naša braća pobedila' i sada će da padaju pare s neba su neodgovorne. Kakva braća, svuda? Svi su nam prijatelji i sve poštujemo, ali samo mi svojim radom i trudom možemo da se promenimo. Kada mi to svi budemo razumeli živećemo mnogo bolje i rezultati će biti bolji, a i bićemo cenjeniji", poručio je premijer Srbije.

"Moj pristup je naš rad, naša odgovornost, naša zemlja da ide napred, a ne to da moramo da čekamo kako će nešto da nam padne s neba i neko da nam pokloni nešto, jer to niko neće učiniti", ukazao je Vučić.

"Kada budemo to razumeli ostavićemo "Tri karte za Holivud" u prošlosti, tome ćemo se smejati, a ne sa nekom vrstom tihe jeze posmatrati i plašiti se da je to neki "povratak u budućnost" kazao Vučić.

U tom kontekstu, premijer je rekao da će država i ubuduće trošiti samo onoliko koliko je zaradila, i tu ništa neće promeniti nikakvi štrajkovi.

Osvrnuo se na neke informacije i izjave u srpskoj štampi, koje je pročitao tokom posete Kazahstanu i koje su ga, kaže, nasmejale, kada je video koliko je tu neznanja, neodgovornosti i neozbiljnosti:

"Govorim o onima koji ne znaju razliku između deficita i javnog duga, ali su svaki dan sve glasniji i što su glasniji sami sebi izgledaju mnogo jači i pametniji, iako to nema veze sa realnošću", istakao je premijer.

"Mislim da je potrebno pre svega da se ponašamo odgovorno, razmišljamo o budućnosti, radu, i rezultatima svog rada. To da nekoga mrzite i kritikujete biće uvek u Srbiji. Nikada Srbi nisu bili zadovoljni. Ccini mi se - što je zemlja normalnija, uvaženija i cenjenija u svetu, što po svima postižete sve bolje rezultate, to će sve više otrpora biti i mržnje", kazao je Vučić.

Premijer Srbije je takođe rekao novinarima da će biti među prvima koji će stupiti u kontakt sa novom američkom administracijom, verovatno među prvima u regionu.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Vučić: Kad razumemo, "Tri karte za Holivud" idu u prošlost

Izvor: B92, 16.Nov.2016

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da deli uverenje evropskog komesara Johanesa Hana da populizam ne donosi dobrobit...On je istakao da njegova vlada upravo stoga vodi odgovornu i ozbiljnu politiku, politiku rada i temeljnih promena...Vučić je u Astani ukazao da ne razume zašto se toliko...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.