Suspenzija člana 15 Evropske konvencije, samo dok se borimo protiv terorista

Izvor: Beta Video, 05.Dec.2015, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suspenzija člana 15 Evropske konvencije, samo dok se borimo protiv terorista

BEOGRAD - U razgovoru za agenciju Beta Generalni sekretar Saveta Evrope Torbjorn Jagland je naveo da razume odluku Francuske da, nakon terorističkih napada u Parizu prošlog meseca, suspenduje član 15 Evropske konvencije o ljudskim pravima dok se bori protiv terorista, ali je dodao da se nada da ta odluka neće biti dugotrajna. ``Uvek sam protiv preoštrih mera koje mogu ugroziti ljudska prava pojedinaca, ali zemlje članice SE imaju prava da, u vanrednim slučajevima, privremeno suspenduju odredjene članove Evropske konvencije o ljudskim pravima. Oni moraju o toj odluci da obaveste generalnog sekretara SE, a konačnu odluku donosi Evropski sud za ljudska prava u Strazburu``, rekao je Jagland dodajući da to nije prvi slučaj i da je Velika Britanija suspendovala neke odredbe Konvencije nakon terorističkih napada 2005.(CH2)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv


Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Beta Video...






Povezane vesti

Konstruktivan dijalog sa Rusijom

Izvor: Beta Video, 05.Dec.2015

BEOGRAD - Generalni sekretar SE. Torbjorn Jagland je rekao da se ne slaže sa odlukom Moskve da ruskom Ustavu da bezuslovni prioritet nad presudama Evropskog suda za ljudska prava, što može rezultirati neizvršenjem pojedinih presuda iz Strazbura.``Razgovarao sam sa predsednikom ruske Dume o ovoj temi.....

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta Video. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta Video. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.