Štrajkači glađu zaključani u zgradi opštine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Dec.2012, 01:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajkači glađu zaključani u zgradi opštine

KURŠUMLIJA -

Članovi Demokratske stranke (DS) i Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Velislav Milosavljević i Siniša Vacev, koji su juče stupili u štrajk glađu, zajedno sa još nekoliko odbornika te dve stranke, više od šest sati su zaključani u zgradi opštine Kuršumlija, kazao je agenciji Beta potpredsednik Opštinskog odbora Demokratske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stranke Slaviša Punišić.

Dvojica članova opozicionih stranaka su posle jučerašnje sednice lokalnog parlamenta odlučili da stupe u štrajk glađu zbog toga što su otpušteni s posla, a zatim su sa još nekoliko odbornika te dve partije ostali u skupštinskoj sali.

Policija ih je, međutim, obavestila da štrajk glađu nije prijavljen i da moraju da napuste opštinsku salu.

Pošto to nisu učinili, zaključane su brave na ulaznim vratima i na rešetkama, koje štite ulaz u opštinu.

Velislav Milosavljević rekao je da je štrajkačima noćas trebalo da se pridruže i ostali članovi te dve stranke koji su otpušteni sa posla ili su na spisku za otpuštanje.

On je, kako kaže, invalid, a supruga mu je noćas dostavila lekove kroz rešetke ulaznih vrata u zgradu opštine.

"Osećamo se kao u Aušvicu. Zaključani smo iza rešetaka, da ne bi mogli da nam se pridruže kolege s posla. Mi ćemo svakako ovde ostati", kazao je Milosavljević.

Radnik skupštinskog obezbeđenja noćas nije dozvolio ni grupi novinara da uđu u zgradu opštine, kako bi razgovarali sa štrajkačima, a kako je rekao, postupao je po naređenju.

Šef odborničkog kluba URS-a Dejan Milošević osudio je postupak opštinskog rukovodstva koje je, kako kaže, izdalo naređenje da se zaključaju vrata i na taj način sprečilo da se noćas štrajkačima pridruže njihove kolege s posla.

"Unutra je nekoliko bolesnih ljudi, koji su se uprkos tome odlučili na ovakav drastičan korak. Oni samo žele da rade, kako bi prehranili svoje porodice", kazao je Milošević.

Štrajk glađu u sali opštine Kuršumlija se nastavlja i danas, a štrajkači zahtevaju povratak na posao.

Opštinsko veće u Kuršumliji je nedavno donelo odluku o sistematizaciji radnih mesta, kojom se predviđa da otkaz dobije 16 zaposlenih u Turističkoj organizaciji Kuršumlije, gradskoj biblioteci, Direkciji za izgradnju i kuršumlijskom sportskom centru.

Svih 16 osoba su članovi DS i URS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kuršumlija: Članovi DS i URS koji štrajkuju glađu zaključani u zgradi opštine

Izvor: Blic, 25.Dec.2012

Članovi Demokratske stranke (DS) i Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Velislav Milosavljević i Siniša Vacev, koji su juče stupili u štrajk glađu, zajedno sa još nekoliko odbornika te dve stranke, više od šest sati su zaključani u zgradi opštine Kuršumlija, kazao je potpredsednik Opštinskog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.