Srbija treba bolje da koristi Evropski parlament

Izvor: Beta, 20.Dec.2010, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija treba bolje da koristi Evropski parlament

BEOGRAD, 20. decembra 2010. (Beta) - Srbija u pristupanju Evropskoj uniji treba bolje da iskoristi Evropski parlament i činjenicu da u njemu postoji poslanička grupa Prijatelji Srbije sa kojom može da lobira za svoje interese, rekao je u ponedeljak u Beogradu član te grupe, evroparlamentarac Zoran Taler iz Slovenije.

"Postojimo od pre dva meseca, imamo 40 članova. Pritiskajte nas, iskoristite za lobiranje. Srbija sada ima najbolju reputaciju u poslednjih 20 godina. To je rezultat politike u Srbiji, i na tom talasu treba jahati", rekao je Taler tokom panela u Domu Narodne Skupštine o saradnji članova EP iz okolnih zemalja.

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Djelić, koji je učestvovao u raspravi, rekao je da će u januaru Srbija poslati u Brisel svoje eksperte koja će "raditi na tome da Srbija do kraja godine dobije status kandidata u Evropskoj uniji".

Evroparlamentarac iz Madjarske Djerdj Šoflin ukazao je na potrebu da Srbija razvije evropski način govora i dodao: "Evropa mora da bude deo političkog diskursa u Srbiji". Šoflin je rekao da Srbija ima rezerve prema Evropi, "što je nasledje devedesetih", a Zoran Taler se s tom ocenom složio, ali i dodao da Evropa takodje ima rezerve prema Srbiji.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lev: Nemačka osvaja EP ili SP

Izvor: NaDlanu.com, 20.Dec.2010

BERLIN, 20. decembra 2010. (Beta-AFP) - Selektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joakim Lev rekao je da veruje da ekipa može da osvoji Evropsko prvenstvo 2012. ili Mundijal 2014. godine. "Ono što osećam duboko u sebi jeste uverenje da će ovaj tim biti u mogućnosti da osvoji titulu 2012. ili 2014....

Nastavak na NaDlanu.com...

Taler: Srbija treba bolje da koristi Evropski parlament (VIDEO)

Izvor: EMportal, 20.Dec.2010

Srbija u pristupanju Evropskoj uniji treba bolje da iskoristi Evropski parlament i činjenicu da u njemu postoji poslanička grupa Prijatelji Srbije sa kojom može da lobira za svoje interese, rekao je danas u Beogradu član te grupe, evroparlamentarac Zoran Taler iz Slovenije.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.