Srbija izručila Holandiji osumnjičenu trudnicu

Izvor: B92, 10.Nov.2016, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija izručila Holandiji osumnjičenu trudnicu

Vlasti Srbije izručile su Holandiji trudnu ženu osumnjičenu za pokušaj odlaska u Siriju ili Irak kako bi se tamo priključila džihadistima, prenosi AP.

Srpsko tužilaštvo navelo je da je 26-godišnja žena, čiji identitet nije saopšten, uhapšena u Beogradu 9. septembra, a danas je prebačena u Holandiju.

Holandske vlasti su, po navodima tužilaštva, dva puta uspele da je spreče da otputuje na teritoriju pod kontrolom džihadista Islamske države, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nisu imale pravni osnov za njeno hapšenje.

Ona bi sutra trebalo da se pojavi pred holandskim sudom.

Obaveštajne službe veruju da je od 2012. godine oko 260 državljana Holandije otputovalo u Siriju i Irak da bi se priključilo ekstremističkim grupama poput Islamske države.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija izručila Holandiji osumnjičenu trudnicu

Izvor: Beta, 10.Nov.2016

Vlasti Srbije izručile su danas Holandiji trudnu ženu osumnjičenu za pokušaj odlaska u Siriju ili Irak kako bi se tamo priključila džihadistima, prenela je agencija Asošijejtid pres.Srpsko tužilaštvo navelo je da je 26-godišnja žena, čiji identitet nije saopšten, uhapšena u Beogradu 9....

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.