Izvor: Beta, 20.Jun.2010, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija i Hrvatska 28. juna potpisuju sporazum o izručenju

ZAGREB, 20. juna 2010. (Beta) - Hrvatska i Srbija potpisaće 28. juna sporazum o izručenju svojih državljana, saznaje agencija Beta u hrvatskim izvorima.

Sporazum će u Beogradu potpisati ministri pravde Srbije i Hrvatske Snežana Malović i Ivan Šimonović.

Sporazum Srbije i Hrvatske predvidja izručenje osumnjičenih i optuženih za krivična dela korupcije i organizovanog kriminala.

Funkcioneri Srbije su najavili da će čim bude potpisan taj sporazum od Hrvatske tražiti izručenje pripadnika zemunskog klana Sretka Kalinića, koji je državljanin Hrvatske, a u Srbiji je osudjen na 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Djindjića i učešća u još 19 drugih ubistava.

Kalinića je ranio Miloš Simović, takodje optužen za ubistvo premijera. Simovića je, posle ranjavanja Kalinića, uhapsila srpska policija na granici sa Hrvatskom i on je sproveden u zatvor na izdržavanje kazne.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija i Hrvatska 28. juna potpisuju sporazum o izručenju

Izvor: S media, 20.Jun.2010

Hrvatska i Srbija potpisaće 28. juna sporazum o izručenju svojih državljana, saznaje agencija Beta u hrvatskim izvorima. ..Sporazum će u Beogradu potpisati ministri pravde Srbije i Hrvatske Snežana Malović i Ivan Šimonović...Sporazum Srbije i Hrvatske predviđa izručenje osumnjičenih i optuženih...

Nastavak na S media...

Srbija i Hrvatska: Sporazum o izručenju

Izvor: Deutsche Welle, 20.Jun.2010

Hrvatska i Srbija potpisaće 28. juna sporazum o izručenju svojih državljana, saznaje agencija Beta. Sporazum će u Beogradu potpisati ministri pravde Srbije i Hrvatske Snežana Malović i Ivan Šimonović.

Nastavak na Deutsche Welle...

Uskoro izručenje Kalinića

Izvor: Danas, 20.Jun.2010

Hrvatska i Srbija potpisaće 28. ili 29. juna sporazum o izručenju svojih državljana, potvrđeno je Danasu iz više izvora. Sporazum će u Beogradu potpisati ministri pravde Srbije i Hrvatske Snežana Malović i Ivan Šimonović.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.