Rusija: Što napadate kad smo se dogovorili?

Izvor: Vesti-online.com, 20.Apr.2014, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Što napadate kad smo se dogovorili?

Rusija je oštro osudila današnje sukobe na istoku Ukrajine u kojima je poginulo pet osoba, ocenivši da Kijev ne pokazuje spremnost da razoruža "nacionaliste i ekstremiste".

Moskva nezadovoljna ponašanjem Kijeva

 

"Rusija je ozlojeđena zbog ove provokacije koja ukazuje na manjak dobre volje vlasti u Kijevu da razoružaju nacionaliste i ekstremiste", navodi se u saopštenju ruskog ministarstva spoljnih poslova.

 

Pet osoba, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << među kojima trojica proruskih aktivista, poginulo je jutros u razmeni vatre kod Slavjanska, na istoku Ukrajine.

 

Moskva je za napad na proruske snage optužila ukrajinsku paravojnu desničarsku grupu Desni sektor.

 

"Nevini civili su ubijeni u napadu naoružanih boraca Desnog sektora", navelo je rusko ministarstvo, izrazivši čuđenje što je do današnjeg sukoba došlo posle sporazuma koji su 17. marta potpisale SAD, Rusija, Ukrajina i EU.

 

"Rusija insistira da ukrajinska strana poštuje ono na šta se obavezala u cilju smirivanja situacije na jugoistoku Ukrajine", navodi se u saopštenju.

 

Šefovi diplomatija Rusije, SAD, EU i Ukrajine u četvrtak su u Ženevi posle pregovora koji su trajali oko sedam sati, postigli sporazum o koracima ka smirivanju krize u Ukrajini.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Rusija okrivila paravojnu desničarsku grupu

Izvor: Danas, 20.Apr.2014

Rusija je oštro osudila jučerašnje sukobe na istoku Ukrajine u kojima je poginulo šest osoba, ocenivši da Kijev ne pokazuje spremnost da razoruža „nacionaliste i ekstremiste“. „Rusija je ozlojeđena zbog ove provokacije, koja ukazuje na manjak dobre volje vlasti u Kijevu da razoružaju nacionaliste...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.