Redosled predsedničkih kandidata na glasačkom listiću 20. aprila

Izvor: Politika, 18.Apr.2012, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Redosled predsedničkih kandidata na glasačkom listiću 20. aprila

Tačan broj birača u biračkom spisku znaće se 21. aprila, glasaće se na 8.519 biračkih mesta, 43 manje nego 2008.

Građani Srbije na đurđevdanskim izborima šefa države biraće među 11 kandidata, a možda i 12 ukoliko Danica Grujičić, kandidat Socijaldemokratskog saveza, prikupi nedostajući 3.281 potpis građana. Rok za podnošenje kandidatura je istekao, a konačna lista biće utvrđena u petak, 20. aprila, kada će se žrebom odrediti redosled kandidata na glasačkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << listiću.

Republička izborna komisija do sada je proglasila 11 kandidata i ukoliko Danica Grujičić, doktora medicinskih nauka, sakupi nedostajuće potpise, na glasačkom listiću ćemo imati 12 imena, među kojima će biti dve dame.

Istog dana kada u „Službenom glasniku Srbije”, 21. aprila, bude objavljena lista predsedničkih kandidata trebalo bi da bude poznato i koliko građana će glasati, pošto tada ističe rok za zaključenje biračkog spiska i do tada su moguće izmene (na primer upis u birački spisak). Posle ovog roka, građani koji nisu na biračkom spisku, a imaju pravo da budu, mogu da se obrate sudu.

RIK će uzimati u obzir samo sudske odluke koje primi najkasnije 48 časova pre dana određenog za izbore, znači zaključno sa 3. majem. Ko ove rokove propusti moraće da sačeka naredne izbore da bi mogao da glasa. Oni koji se nalaze na biračkom spisku moći će da glasaju na 8.519 biračkih mesta u gradovima i opštinama u Srbiji, na 37 u inostranstvu i na 29 mesta u ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija. Ukupan broj biračkih mesta, kako je konstatovao RIK, manji je za 43 u poređenju sa izborima iz 2008. godine.

.................................................

Ceo tekst pročitajte u štampanom izdanju od 18. aprila. Ako ste zainteresovani da se pretplatite na elektronsko izdanje cele „Politike“ kliknite  OVDE.

M. Čekerevac

objavljeno: 18.04.2012
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rok za dostavljanje lista ističe za dva dana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2012

BEOGRAD -..Rok za podnošenje lista za učešće na predstojećim parlamentarnim izborima ističe za dva dana, a Republička izborna komisija do sada je prihvatila 12 izbornih lista...RIK je do sada proglasila izborne liste "Za bolji život - Boris Tadić", "Srpska radikalna stranka - dr Vojislav Šešelj",...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Rok za dostavljanje lista ističe za dva dana

Izvor: JuznaSrbija.info, 18.Apr.2012

Rok za podnošenje lista za učešće na predstojećim parlamentarnim izborima ističe za dva dana, a Republička izborna komisija do sada je prihvatila 12 izbornih lista.

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.