Putin o Kataru sa prestolonaslednikom Abu Dabija

Izvor: B92, 13.Jun.2017, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin o Kataru sa prestolonaslednikom Abu Dabija

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je sa prestolonaslednikom Abu Dabija o napestosti oko Katara, saopštio je Kremlj.

Kako navode, Putin i Mohamed bin Zajed Al Nahijan u utorak su razgovarali o Katarskom pitanju i "izrazili zajednički interes za traženje načina da se reši kriza".

U saopštenju se dodaje da sadašnje tenzije oko Katara "pogoršavaju tešku situaciju u celom regionu Bliskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istoka".

Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrein i Egipat su prošle nedelje prekinuli diplomatske odnose s Katarom, optužujući ga da podržava terorizam i vodi politiku saradnje sa Iranom koja destabilizuje region.

Katar je negirao te tvrdnje.

U subotu je ministar spoljnih poslova Katara, šeik Muhamed bin Abdulrahman al Tani, bio u Moskvi posle telefonskog razgovora Putina i katarskog emira, vladajućeg šeika Tamina Bin Hamada Al Tanija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Putin o Kataru razgovarao sa prestolonaslednikom Abu Dabija

Izvor: Blic, 13.Jun.2017

Kremlj je saopštio da je predsednik Rusije Vladimir Putin o napetosti oko Katara razgovarao sa prestolonaslednikom Abu Dabija. Po Kremlju, Putin i Mohamed bin Zajed Al Nahijan u utorak su razgovarali o Katarskom pitanju i "izrazili zajednički interes za traženje načina da se reši kriza"...U saopštenju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.