Predsednici otvorili Crnogorsku kuću u Beogradu

Izvor: B92, 13.Jul.2016, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednici otvorili "Crnogorsku kuću" u Beogradu

Beograd -- Predsednici Srbije i Crne Gore Tomislav Nikolić i Filip Vujanović ocenili su da su ukupni odnosi dve države "sadržajni i intenzivni".

Dvojica predsednika su, kako je saopštila Pres služba predsednika, zajednički zaključili da je otvaranje Crnogorske kuće u Beogradu simbol odličnih odnosa i njihovog istorijskog trajanja, kao najboljeg uloga u zajedničku evropsku budućnost.

Predsednik Nikolić i njegov crnogorski kolega razgovarali su, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se navodi, u prijateljskom i srdačnom tonu, a predsednik Srbije se založio za dalje unapređenje bilateralnih odnosa dveju država, kao neizostavni element očuvanju trajne stabilnosti i napretka u regionu.

Zahvaljujući na srdačnom prijemu, predsednik Vujanović je iskazao spremnost za jačanje međusobnog poverenja i saradnje na svim nivoima, stavljajući u prvi plan ekonomsku i saradanju na velikim infrastrukturnim projektima, koji bi predstavljali element u dodatnom približavanju dve prijateljske zemlje.

Inače, vlade Srbije i Crne Gore zaključile su Sporazum o ustupanju na korišćenje nepokretnosti na recipročnoj osnovi, za smeštaj diplomatsko-konzularnih predstavništava.

Republika Srbija se obavezala da će Crnoj Gori ustupiti nekretninu na adresi Čakorska 2, u Beogradu, dok je Crna Gora ustupila objekat na Bulevaru Ivana Crnojevića 10 u Podgorici.

Crnogorska kuća u Beogradu, biće korišćena za susrete od značaja za ostvarivanje spoljnopolitičkih aktivnosti Crne Gore, kao i za aktivnosti posvećene promociji, obeležavanju i zaštiti crnogorskog nacionalnog i kulturnog identiteta, kao i za saradnju sa crnogorskom dijasporom u Srbiji.

Tim objektom upravljaće Ambasada Crne Gore u Srbiji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić i Vujanović za češće posete zvaničnika

Izvor: RTS, 13.Jul.2016

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Crne Gore Filip Vujanović konstatovali su da postoji obostrani interes za unapređenje bilateralnih odnosa i snažniju saradnju dveju zemalja. . Iz Vlade Srbije je, nakon...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.