Vučić i Vujanović za češće posete zvaničnika

Izvor: RTS, 13.Jul.2016, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Vujanović za češće posete zvaničnika

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Crne Gore Filip Vujanović konstatovali su da postoji obostrani interes za unapređenje bilateralnih odnosa i snažniju saradnju dveju zemalja.
Iz Vlade Srbije je, nakon razgovora Aleksandra Vučića i Filipa Vujanovića u Beogradu, saopšteno da se očekuje češća razmena poseta zvaničnika Srbije i Crne Gore.

Srpski premijer i crnogorski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predsednik razgovarali su o potrebi bolje saobraćajne i energetske povezanosti dveju zemalja kroz zajedničke infrastrukturne projekte, što bi doprinelo njihovom ekonomskom napretku.
Premijer Vučić i predsednik Vujanović su istakli potrebu očuvanja regionalne stabilnosti i izričitu opredeljenost Srbije i Crne Gore da time doprinesu napretku regiona Zapadnog Balkana.
Sa crnogorskim predsednikom razgovarala je i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.
Gojkovićeva je čestitala Vujanoviću Dan državnosti Crne Gore koji predstavlja dan sećanja na početak borbe protiv fašizma, što je zajednička vrednost koja spaja dve države i njene građane, saopšteno je iz parlamenta.
Ona je naglasila da Srbija posvećuje veliku pažnju bilateralnim odnosima sa Crnom Gorom i da je u tom smislu zainteresovana za unapređenje odnosa u svim oblastima, a posebno po pitanju zajedničkog prioriteta za članstvo u Evropskoj uniji.
Gojkovićeva je u tom kontekstu napomenula da su građani Srbije na proteklim izborima još jednom potvrdili podršku reformskom kursu i evropskom putu Srbije.
Predsednica parlamenta je takođe istakla da Srbija i Crna Gora dele snažan interes za saradnju u okviru Berlinskog procesa, koji ima veliki značaj za proces evropskih integracija čitavog regiona, kao i mira i stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana.

Iskazujući zadovoljstvo što se državni praznik Crne Gore, otvaranjem Crnogorske kuće, svečano proslavlja i u Beogradu, predsednik Vujanović je naglasio spremnost za dalje produbljivanje sadržajnih i intenzivnih odnosa dve prijateljske države na svim nivoima, uz međusobno poštovanje i razumevanje.
U saradnji, kako je ocenio, fokus treba staviti na ekonomiju i infrastrukturne projekte, imajući u vidu poseban značaj ovih tema za standard građana dvaju bliskih država. Takođe, iskazao je spremnost za jačanje bilateralnog partnerstva u kontekstu evropske perspektive celog regiona.
U razgovoru je istaknuto da je uloga parlamenta značajna za razvoj ukupnih bilateralnih odnosa, zaključeno je u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić i Vujanović: Biće novih puteva

Izvor: Mondo, 13.Jul.2016

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Crne Gore Filip Vujanović konstatovali su danas u Beogradu da postoji obostrani interes za unapređenje bilateralnih odnosa i snažniju saradnju dveju zemalja...Foto: tanjug/ rade prelic/ bk..S tim u vezi, očekuje se češća razmena poseta zvaničnika...

Nastavak na Mondo...

Vučić i Vujanović: Postoji obostrani interes za unapređenje bilateralnih odnosa i snažniju saradnju Srbije i Crne Gore

Izvor: Cafe.ba, 13.Jul.2016

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Crne Gore Filip Vujanović, tokom sastanka u Beogradu, istakli su potrebu očuvanja regionalne stabilnosti i izričitu opredeljenost Srbije i Crne Gore da time doprinesu napretku regiona Zapadnog Balkana

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.