Vučić i Vujanović o saradnji Srbije i Crne Gore

Izvor: N1 televizija, 13.Jul.2016, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Vujanović o saradnji Srbije i Crne Gore

Predsednik tehničke Vlade Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Crne Gore Filip Vujanović ocenili su da dve zemlje treba da unaprede odnose i da snažnije sarađuju, saopštila je Vlada Srbije nakon sastanka dvojice državnika.

Vučić i Vujanović su razgovarali o potrebi da dve zemlje budu bolje saobraćajno i energetski povezane kroz zajedničke infrastrukturne projekte.

Oni su ocenili da bi zajednički projekti doneli ekonomskom napretku i Srbije i Crne Gore, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << se u saopštenju.Vučić i Vujanović razgovarali i o potrebi očuvanja regionalne stabilnosti i posvećenost dveju zemalja da doprinesu napretku regiona Zapadnog Balkana.

Vujanović boravi u radnoj poseti Srbiji.

Predsednici Srbije i Crne Gore Tomislav Nikolić i Filip Vujanović ocenili su da je otvaranje Crnogorske kuće u Beogradu, koja će biti korišćena za spoljnopolitičke aktivnosti Crne Gore, simbol odličnih odnosa dve zemlje i najbolji ulog u zajedničku evropsku budućnost.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sastala se sa predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem sa kojim je razgovarala o unapređenju odnosa dve države.

Maja Gojković je prilikom susreta kazala da Srbija posvećuje veliku pažnju bilateralnim odnosima sa Crnom Gorom i da je posebno zainteresovana za unapređenje odnosa koji se tiču zajedničkog prioriteta za članstvo u Evropskoj uniji (EU).

Na početku razgovora, Gojković je čestitala Vujanoviću Dan državnosti Crne Gore, koji predstavlja i dan sećanja na početak borbe protiv fašizma što je, kako je rekla, "zajednička vrednost koja spaja dve države i njene građane".

Gojković je istakla i da dve države dele snažan interes za saradnju u okviru Berlinskog procesa, koji je važan za proces evropskih integracija čitavog regiona, mira i stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana.

Crnogorski predsednik naglasio je spremnost za dalje produbljivanje "sadržajnih i intenzivnih odnosa dve prijateljske države na svim nivoima, uz međusobno poštovanje i razumevanje", navodi se u saopštenju.

Prema rečima Vujanovića, fokus treba staviti na ekonomiju i infrastrukturne projekte, jer su oni posebno značajni za standard građana dve države.

Gojković i Vujanović složili su se da je za razvoj bilateranih odnosa veoma značajna uloga parlamenta.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.