Potpisani ugovori o izgradnji četiri bujične brane u Malom Zvorniku i Krupnju

Izvor: Blic, 22.Dec.2014, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisani ugovori o izgradnji četiri bujične brane u Malom Zvorniku i Krupnju

U Vladi Srbije danas je potpisan ugovor o izgradnji prve čtiri bujične brane u opštinama Mali Zvornik i Krupanj, od ukupno 20 koliko je predviđeno da se izgradi u osam opština u Srbiji.

Izgradnja bujičnih brana predviđena je Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) vrednim 1,5 miliona dinara. Prve četiri brane u Malom Zvorniku u Krupnju biće izgradjene do 15. marta 2015. godine, a planirano je da se svih 20 izgradi do kraja naredne godine u Osečini, Bajinoj Bašti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ljuboviji, Loznici, Vrnjačkoj banji i Kosjeriću.

- Ove brane za Krupanj znače spas - rekao je posle potpisivanja ugovora u Vladi Srbije predsednik opštine Krupanj Rade Grujić.

Potpisanim ugovorom presednici lokalnih samouprava se obavezuju da redovno čiste rečna korita i bujične brane, dok je za nadzor izgradnje brana zaduženo preduzeće “Srbijavode”.

Za realizaciju projekta zaduženi su Ministarstvo za državnu i lokalnu samoupravu i Kancelarija za pomoć i obnovu poplavljenih područja.

- Ne mogu dovoljno puta da ponovim koliko je prevencija važna i na ovaj način mi prvi put počinjemo preventivno da delujemo, da gradimo mehanizme koji do sada nisu postojali - rekao je direktor vladine Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja Marko Blagojević.

- Da smo imali ove brane u maju, šteta bi bila daleko manja - ocenio je on.

U ime UNDP-a ugovor je potpisala Steliana Nedera koja je naglasila da je njihov imperativ brza i kvalitetna obnova.

- Pod kvalitetom oporavka mislim otpornost na prirodne katstrofe, jer njih ne možemo da izbegnemo, ali možemo spremno da ih dočekamo - rekla je Steliana Nedera i poručila da se svaki uloženi dolar u odbranu od prirodnih katastrofa sedmostruko vrati.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Bujice više neće plaviti Krupanj i Mali Zvornik

Izvor: Mondo, 22.Dec.2014

U Vladi Srbije danas je potpisan ugovor o izgradnji prve četiri bujične brane u opštinama Mali Zvornik i Krupanj, od ukupno 20 koliko je predviđeno da se izgradi u osam opština u Srbiji...Foto: Republički geodetski zavod Bujični nanosi u Krupnju..Izgradnja bujičnih brana predviđena je Programom...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.