Izvor: Kurir, 06.Jul.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo forum NVO u Japanu pred samit G8

SAPORO, 6. jula (Tanjug) - Predstavnici nevladinih organizacija (NVO) iz više od 30 zemalja sveta okupili su se danas u Saporou na japanskom ostrvu Hokaido, na trodnevnom forumu, da bi razgovarali o životnoj sredini, razvoju i ljudskim pravima, pred sutrašnji samit Grupe osam (G8). Tokom foruma biće organizovano više od 40 radionica i drugih sastanka, uključujući program čiji je cilj osmišljavanje preporuka za rešavanje problema siromaštva, saopštili su organizatori.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

G8 o nafti, hrani i promenama klime

Izvor: B92, 07.Jul.2008, 06:37

Beograd, Rim, Tokio -- Lideri zemalja Grupe osam počeli su razgovore o najvažnijim temama - cenama nafte, hrane i alarmantnim klimatskim promenama...Samit osam najbogatijih zemalja na japanskom ostrvu Hokaidu počeo je susretom G8 s afričkim liderima, predsednikom Svetske banke Robertom Zelikom i...

Nastavak na B92...

Lideri supersila "kroje" svet na Hokaidu

Izvor: Mondo, 07.Jul.2008

Na japanskom ostrvu Hokaido počeo samit industrijski najrazvijenijih zemalja sveta i Rusije - G8, na kome će biti reči o klimatskim promenama, rastu cena nafte i hrane i situaciji u Africi, posebno u Zimbabveu

Nastavak na Mondo...

Počeo samit G8

Izvor: RTV Pink, 07.Jul.2008

Teme: klimatske promene, rast cena nafte i hrane. . . Samit industrijski najrazvijenijih zemalja sveta i Rusije - G8, na kome će se govoriti o klimatskim promenama, rastu cena nafte i hrane i situaciji u Africi, posebno u Zimbabveu, počeo je u japanskom planinskom centru na ostrvu Hokaido. .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.