Osumnjičeni pripadnik Pink Pantera iz Japana prebačen u CG

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2012, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičeni pripadnik "Pink Pantera" iz Japana prebačen u CG

TOKIO -

Jedan Crnogorac, za kojeg se sumnja da pripada međunarodnoj kriminalnoj bandi "Pink Panter", specijalizovanoj za krađu skupog nakita, prebačen je iz Japana u Crnu Goru, gde treba da mu bude suđeno za krađu nakita u Tokiju 2007. godine, saopštila je danas japanska policija.

Radovan Jelušić je osumnjičen da je kao saučesnik, "neutralisao" čuvara radnje u luksuznom delu Tokija, tako što ga je isprskao suzavcem i bacio na pod. Tokom te krađe uzet je nakit vredan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oko 2,8 milion, navela je policija.

Jelušić (41) uhapšen je u maju 2010. godine u Italiji zbog posedovanja lažnog hrvatskog pasoša.

"Osumnjičenom treba da se sudi u Crnoj Gori, a Japan je tražio da se u njihovo ime on kazni", rekao je neimenovani portparol japanske policije u Tokiju.

Njegov saučesnik Rifat Hadžiahmetović prebačen je iz Španije u Japan 2010. godine. On je zbog drugih kriminalnih dela osuđen u septembru 2010. godine u Japanu na 10 godina zatvora. Posle toga je podneo žalbu.

Banda Pink Panteri, čiji su članovi pretežno s područja bivše Jugoslavije, osumnjičena je da je ukrala više od 250 miliona evra nakita poslednjih godina.

Ime badni su dali engleski policajci posle nekoliko krađa u Londonu i posebno krađe roze dijamanta sakrivenog u kutiji za kozmetičku kremu kao u čuvenom filmu "Pink Panter" američkog reditelja Blejka Edvardsa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pink Panter u Crnoj Gori

Izvor: RTS, 20.Maj.2012

Osumnjičeni pripadnik Pink Pantera Radovan Jelušić iz Japana prebačen u Crnu Goru. Bio zadužen za "neutralisanje" obezbeđenja u toku pljački...Jedan Crnogorac, za kojeg se sumnja da pripada međunarodnoj kriminalnoj bandi Pink Panter, specijalizovanoj za krađu skupog nakita, prebačen je iz Japana...

Nastavak na RTS...

Japan izručio Pink Pantera Crnoj Gori

Izvor: Vesti-online.com, 20.Maj.2012

Jedan Crnogorac, za kojeg se sumnja da pripada međunarodnoj kriminalnoj bandi Pink Panter, specijalizovanoj za krađu skupog nakita, prebačen je iz Japana u Crnu Goru gde treba da mu bude suđeno za krađu nakita u Tokiju 2007. godine, saopštila je danas japanska policija...Radovan Jelušić je osumnjičen...

Nastavak na Vesti-online.com...

Osumnjičeni član Pink Pantera prebačen u Crnu Goru

Izvor: Danas, 20.Maj.2012

Jedan Crnogorac, za koga se sumnja da pripada međunarodnoj kriminalnoj bandi Pink Panter, specijalizovanoj za krađu skupog nakita, prebačen je iz Japana u Crnu Goru gde treba da mu bude suđeno za krađu nakita u Tokiju 2007, saopštila je juče japanska policija. Radovan Jelušić je osumnjičen...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.