Japan izručio Pink Pantera Crnoj Gori

Izvor: Vesti-online.com, 20.Maj.2012, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan izručio Pink Pantera Crnoj Gori

Jedan Crnogorac, za kojeg se sumnja da pripada međunarodnoj kriminalnoj bandi Pink Panter, specijalizovanoj za krađu skupog nakita, prebačen je iz Japana u Crnu Goru gde treba da mu bude suđeno za krađu nakita u Tokiju 2007. godine, saopštila je danas japanska policija.

Radovan Jelušić je osumnjičen da je kao saučesnik, "neutralisao" čuvara radnje u luksuznom delu Tokija, tako što ga je isprskao suzavcem i bacio na pod. Tokom te krađe uzet je nakit vredan oko 2,8 milion, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << navela je policija.

Jelušić (41) je uhapšen u maju 2010. godine u Italiji zbog posedovanja lažnog hrvatskog pasoša.

"Osumnjičenom treba da se sudi u Crnoj Gori, a Japan je tražio da se u njihovo ime on kazni", rekao je neimenovani portparol japanske policije u Tokiju.

Njegov saučesnik Rifat Hadžiahmetovic prebačen je iz Španije u Japan 2010. godine. On je zbog drugih kriminalnih dela osuđen u septembru 2010. godine u Japanu na 10 godina zatvora. Posle toga je podneo žalbu.

Banda Pink Panteri, čiji su članovi pretežno s područja bivše Jugoslavije, osumnjičena je da je ukrala više od 250 miliona evra vredan nakit poslednjih godina.

Grupi su ime dali engleski policajci posle nekoliko krađa u Londonu, a posebno zbog krađe roze dijamanta sakrivenog u kutiji za kozmetičku kremu kao u čuvenom filmu "Pink Panter" američkog reditelja Blejkka Edvardsa.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.